Je bedrijf op drijfzand?

Je bedrijf op drijfzand?

Ideeën borrelen naar boven en je weet van gekkigheid niet waar te beginnen. Er heerst chaos in je hoofd. En de impact is dat je hoofd overloopt en dat de efficiëntie van je inspanningen te wensen overlaat. Herkenbaar? Een veel gehoord euvel bij ondernemers. Hoe breng jij focus aan in je werk, creëer je overzicht en schep je helderheid?

 

In chaos verzanden, dat kan behoorlijk verlammend werken. Juist als je veel creatieve ideeën hebt en er genoeg te doen is. Het resultaat is dat er weinig écht van de grond komt. In veel gevallen komt dat omdat de structuur ontbreekt en ook de samenhang tussen de dingen die je doet in je bedrijf.

 

Veel werk ligt onaf op de plank

 

Een aanzienlijk deel van de ondernemers heeft in feite zijn of haar bedrijf op drijfzand gebouwd of is hiermee bezig. Serieus. Ik zal je uitleggen wat ik bedoel. Veel ondernemers hebben voornamelijk aandacht voor het uitwerken van ideeën, lanceren van nieuwe producten en diensten en zijn bezig met het op de markt brengen hiervan. Ondertussen blijft de ideeënstroom maar gaan, stapelen nieuwe ideeën zich op en ligt er uiteindelijk veel ‘onaf’ op de plank en gaat het overzicht verloren. Met als resultaat dat je niet goed meer weet waar je moet beginnen waardoor je verlamd raakt. En dit kan weer leiden tot frustratie.

 

Veelal blijkt dat de basis van je acties en inspanningen fragiel is. En wat bedoel ik daar nou mee? Dat zal ik toelichten aan de hand van een aantal vragen. Is het voor jou klip en klaar wat de reden is dat je doet wat je doet, voor wie je werkt en wat jouw unieke werkwijze is? En in hoeverre heb je dit verankerd? Wat is de overkoepelende signatuur (of noem het de paraplu) van je bedrijf? En op welke wijze heb je dit vastgelegd?

 

Signatuur als onmisbaar fundament van je bedrijf

 

Voor mij is mijn signatuur het onmisbare fundament van mijn bedrijf. Al mijn kennis, kunde en mijn werkwijze zijn hierin verweven. Het is het vertrekpunt voor al mijn producten en diensten en mijn verdienmodel is hier een afgeleide van.

In mijn dagelijks werk begeleid ik ondernemers bij het ontwikkelen van hun eigen unieke signatuur. De weg naar succes. En waarom? Omdat het je helderheid en overzicht biedt. Dat geeft je rust waardoor jij je aandacht volledig kunt richten op dat wat stroomt en jou energie geeft. Het werken met de klanten waar jij blij van wordt en bouwen aan de groei van je bedrijf. Bovendien is de samenhang tussen wat je doet helder. Je signatuur is het zuivere vertrekpunt van alles wat je doet vanuit je bedrijf.

 

Weten waarom je doet wat je doet

 

Om te komen tot de signatuur voor jouw bedrijf is het van belang om je verlangen en je WHY helder te hebben. Waarom doe je wat je doet? Wat is je dieperliggende drijfveer? Pas als je je signatuur opbouwt vanuit jouw diepste verlangen en je WHY leg je een hele waardevolle basis om succes te boeken. En waarom is het weten van jouw eigen WHY zo belangrijk voor je signatuur? Alles in je bedrijf draait om jouw waarom. Jouw klanten komen bij je omdat ze geloven in waarom jij doet wat je doet. Er zijn inderdaad veel coaches en trainers, maar niemand is precies zoals jij bent. En niemand doet precies wat jij doet om exact dezelfde reden. Heb jij helder wat jouw WHY is?

People do not buy what you do, but why you do it

 

Hoe kom je tot jouw eigen signatuur?

 

Om te komen tot je eigen signatuur zul je een aantal zaken voor jezelf moeten uitpluizen en doorgronden. In de praktijk werk ik met een 7 stappenmodel dat jouw WHY en diepste verlangen als vertrekpunt heeft. In déze blog ga ik nu niet in op dit stappenmodel. Maar wil je meer weten over wat een signatuur voor jou kan betekenen? Wat het jou oplevert? En hoe je met je signatuur meer succes kan behalen? benader me gerust via contact@evelienvanes.com.

 

Wil je mijn blogs voortaan rechtstreeks in je inbox ontvangen met bovendien als eerste mijn primeurs? Meld je dan hieronder aan.

 
AANMELDEN
 


 

Evelien van Es werkt als mentor & business coach met ondernemers en is daarnaast executive coach. Zij is oprichter en eigenaar van Signature 4 Success®. Daarin werkt zij met een team van ervaren loopbaan- en business coaches die klanten begeleiden bij hun transformaties. Helderheid creëren van binnenuit, dat is het credo. Evelien heeft daarvoor 20 jaar ervaring opgedaan in en voor het bedrijfsleven als leidinggevende, interimmanager en consultant. Ze heeft een Master degree in Sociaal Culturele Wetenschappen aan de VU en is sinds 2006 ondernemer. Meer info.

Sharing is caring!

No Comments

Post a Comment