Is het bij jou vijf voor twaalf?

Is het bij jou vijf voor twaalf?

Met waterige ogen keek ik vanochtend naar mijn klant, hoe hij vertelde over hoe de veranderingen in zijn leven nog steeds standhouden. Hoe hij veel fitter en gezonder is, hoe hij zijn leven georganiseerd heeft om meer tijd vrij te maken voor zichzelf en zijn gezin. Hoe zijn nieuwe business in opbouw is en hoe zijn innerlijk kompas hem houvast geeft. Om de keuzes te maken die ook echt passen bij wie hij is, waar hij voor staat en wat zijn diepere drijfveren zijn. 

 

Dag en nacht werken

Zo hoor ik hem reflecteren op hoe hij ‘vroeger’ was. Hoe hij dag en nacht werkte en geen maat wist te houden en zijn grenzen niet bewaakte. Terwijl ik hem hoor praten word ik geraakt en kan ik van een afstand aanschouwen wat voor megatransformatie hij heeft doorgemaakt. De ontspanning en rust die hij uitstraalt. Voor me zag ik echt een ander mens dan een half jaar geleden (voor hem dus ‘vroeger’ 😀).

 

Kwestie van keuze maken

Terwijl hij aan het delen was voelde ik zo’n intens gevoel van blijdschap en dankbaarheid. Zo prachtig om te zien hoe hij het bewijs aan zichzelf geleverd had dat de ‘werkmachine’ die hij was niet meer was wat hij wilde. En dat is niet over een nacht ijs gegaan. Neem dat van me aan. Er zijn uiteraard momenten geweest van terugslag. Maar hij heeft zelf de keuze gemaakt om eraan te werken. Om anders te willen leven. Om te investeren in een ommezwaai naar meer balans, vrijheid en geluk. Naar een werkend leven dat echt bij hem past.

Wat een voorrecht is het om dit soort mensen te ontmoeten en te mogen begeleiden. Zodat zij op hun beurt weer anderen mogen inspireren om uit de mallemolen te stappen en de kwaliteit van leven en werk drastisch te verbeteren.

 

Geraakt?

 

Raakt dit verhaal je? Wakkert het een verlangen in jou aan? Of heb je het gevoel dat het vijf voor twaalf is? Laat het me weten. Schroom niet met je vraag. Ik hoor je graag.

 

Wil je mijn blogs voortaan rechtstreeks in je inbox ontvangen met bovendien als eerste mijn primeurs? Meld je dan hieronder aan.
 
AANMELDEN

 


 

Evelien van Es werkt als mentor & business coach met ondernemers en is daarnaast executive coach. Zij is oprichter en eigenaar van Signature 4 Success®. Daarin werkt zij met een team van ervaren loopbaan- en business coaches die klanten begeleiden bij hun transformaties. Helderheid creëren van binnenuit, dat is het credo. Evelien heeft daarvoor 20 jaar ervaring opgedaan in en voor het bedrijfsleven als leidinggevende, interimmanager en consultant. Ze heeft een Master degree in Sociaal Culturele Wetenschappen aan de VU en is sinds 2006 ondernemer. Meer info.

Sharing is caring!

No Comments

Post a Comment