Jouw unieke belofte

Jouw unieke belofte

Afgelopen week zei een klant tegen mij, Evelien weet jij dat het echt heel bijzonder is wat jij doet? Ik keek haar aan en luisterde en zonder dat ik hoefde door te vragen deelde ze wat ze ervaart in de samenwerking en hoe dat anders is dan bij anderen. En zo werd ik bevestigd in wat mijn unieke belofte is. En daar wil ik het vandaag met je over hebben. Wat is jouw unieke belofte en wat brengt het je?


Weten wat je toegevoegde waarde is


Of je nu ondernemer bent of professional in loondienst, het weten wat jouw unieke belofte is, is voor iedereen van belang. Je unieke belofte is een manier waarop je je toegevoegde waarde uitdrukt. Dat geldt dus net zo goed richting klanten als interne opdrachtgevers als de organisatie waarvoor je werkt. 


Je onderscheiden vermogen


Door je bewust te zijn van wat jouw unieke belofte is maak je concreet hoe jij je onderscheidt. Je doet waar je in gespecialiseerd bent en waar je blij van wordt, maar het is de manier waarop je daar invulling aan geeft die het echt eigen maakt. Zo is er geen manager of projectleider hetzelfde. En zo is de ene coach ook de andere niet. Waar het in essentie om gaat is dat jij weet wat jou uniek maakt in hoe je je werk doet zodat je dit kan benutten in de manier waarop jij je presenteert in de markt. Jouw unieke belofte is de kern van je propositie als professional of als ondernemer.


Niet wat je doet maar hoe je je werk doet


Je unieke belofte gaat niet over wat je doet maar hoe je je werk doet. Even een voorbeeld, stel dat je in een gebied woont waar in de nabijheid 3 ijssalons zijn. Wat maakt het dat het bij één van die salons eigenlijk altijd druk als de zon schijnt. Dat de meeste mensen graag naar die ene ijssalon op de hoek gaan, ondanks het feit dat ze daarvoor in de rij moeten staan. Wat is het wat ze daar anders doen? Daarachter ligt hun unieke belofte schuil.


Weten


Hoe weet je wat je unieke belofte is? Dat is de hamvraag. In je werk heb je waarschijnlijk vaak genoeg van anderen terugkoppeling gekregen over wat jou kenmerkt in je werk. En dan bedoel ik daarmee niet dat je bijvoorbeeld zo goed in cijfers bent of in teksten schrijven. Wat ik bedoel is wat je herhaaldelijk hoort van anderen wat jou typeert en bijzonder maakt. Waarom collega’s met je willen werken, waarom klanten of opdrachtgevers bij je komen. 

 

Wil je mijn blogs voortaan rechtstreeks in je inbox ontvangen met bovendien als eerste mijn primeurs? Meld je dan hieronder aan.

 
AANMELDEN
 


 

Evelien van Es werkt als mentor & business coach met ondernemers en is daarnaast executive coach. Zij is oprichter en eigenaar van Signature 4 Success®. Daarin werkt zij met een team van ervaren loopbaan- en business coaches die klanten begeleiden bij hun transformaties. Helderheid creëren van binnenuit, dat is het credo. Evelien heeft daarvoor 20 jaar ervaring opgedaan in en voor het bedrijfsleven als leidinggevende, interimmanager en consultant. Ze heeft een Master degree in Sociaal Culturele Wetenschappen aan de VU en is sinds 2006 ondernemer. Meer info.

Sharing is caring!

No Comments

Post a Comment