Voel jij je ook wel eens ‘t zwarte eendje?

Voel jij je ook wel eens ‘t zwarte eendje?

Met regelmaat hoor ik het bij mijn klanten dat ze het gevoel hebben anders te zijn. Afgelopen week begon een coachtraject met een klant van begin twintig, zij vertelde dat ze al van heel jongs af aan het gevoel had het zwarte eendje te zijn. Zich anders te voelen dan anderen met als effect dat ze is gaan dempen en meebewegen. Vrij lastig als je met je bedrijf verder wilt groeien en meer scherpte aan wil brengen in wat je echt wil.

 

Je gedragen als een kameleon

Hoe mooi het ook is hoe zij zich zo jong al bewust is van zaken, zo uitdagend is het om te horen dat mensen in haar nabije omgeving haar niet begrijpen. Met als resultaat dat ze zich vaak als een kameleon gedraagt en zich schikt naar de situatie en de mensen om zich heen. Het dient je alleen niet om je voornamelijk te voegen naar andere mensen en omstandigheden als je bij jezelf tot de kern wilt komen van wie je bent.

Het belang van de juiste mensen om je heen

De juiste mensen om je heen verzamelen? Wat zijn de juiste mensen vraag je je wellicht af? Wat ik daarmee bedoel is je omringen met mensen die jou voeden. En dat hangt er helemaal vanaf wie je bent, waar je staat en wat je verlangen is. Verlang je ernaar om te blijven ontwikkelen? Zorg er dan voor dat je mensen om je heen hebt die je daartoe aanzetten en uitdagen. Ga maar eens na met wie je de meeste tijd doorbrengt. Zijn dat de mensen die passen bij wat jouw zielsverlangen is?

3 redenen dat mensen in je leven zijn

Ooit hoorde ik Jay Shetty zeggen dat er 3 redenen zijn dat mensen in je leven zijn. Dit inzicht is direct bij me blijven plakken. Het is krachtig, simpel en herkenbaar. Mensen zijn in je leven omwille van een:

  1. Sommige mensen komen in je leven om een bepaalde reden. Veelal beseffen we nadien wat die reden is. Dit inzicht is belangrijk voor de verwerking en acceptatie om in staat te zijn om los te laten en verder te gaan.
  2. In andere gevallen loopt iemand slechts een seizoen met je mee en is het daarna ‘gedaan’.
  3. Andere mensen komen vroeg of laat in je leven om bij je te blijven.

 

3 De verwachting loslaten dat iemand een leven lang bij je moet zijn

De kracht om er op deze manier naar te kunnen kijken is dat je de verwachting los mag laten dat iedereen een leven lang bij je hoort te blijven. Soms proberen we krampachtig iets met iemand te laten werken, of dat nou een vriendschap, samenwerking of relatie is. Blijkbaar is het niet de bedoeling en is het aan jou om los te laten. Hoe mooi is het als we met dankbaarheid terug kunnen kijken naar de mensen die ons pad tijdelijk hebben gekruist. Ons daarmee hebben geholpen om onszelf beter te leren kennen. Ik ben benieuwd wat deze inzichten bij jou teweegbrengen.

Wil je mijn blogs voortaan rechtstreeks in je inbox ontvangen met bovendien als eerste mijn primeurs? Meld je dan hieronder aan.

AANMELDEN


Evelien van Es werkt als mentor & business coach met ondernemers en is daarnaast executive coach. Zij is oprichter en eigenaar van Signature 4 Success®. Daarin werkt zij met een team van ervaren loopbaan- en business coaches die klanten begeleiden bij hun transformaties. Helderheid creëren van binnenuit, dat is het credo. Evelien heeft daarvoor 20 jaar ervaring opgedaan in en voor het bedrijfsleven als leidinggevende, interimmanager en consultant. Ze heeft een Master degree in Sociaal Culturele Wetenschappen aan de VU en is sinds 2006 ondernemer. Meer info.

Sharing is caring!

No Comments

Post a Comment