Weten wat je écht wil

Weten wat je écht wil

Weet jij wat je echt wil? En handel je daar vervolgens ook naar? Vaak denken we wel te weten wat we willen, maar laten we ons voornamelijk leiden door de waan van de dag. En daarmee maken we niet de bewuste keuze vanuit wat wij willen. We zitten nou eenmaal op een bepaald spoor en vervolgen onze weg.

 

Zelfs bij de mensen waarvan je aan de buitenkant denkt dat ze het heel helder hebben, is de kans groot dat daar een ander verhaal achter schuilt. Op anderen letten zal je in dit opzicht niet veel verder brengen. Dit leidt alleen maar af van de aandacht voor wat jij wil en wat je te doen heb. Richt je op je eigen koers en voel voor jezelf of jij ook écht de dingen doet in je leven vanuit wat jij wil. Dit begint bij de vraag of jij eigenlijk wel precies weet wat het is dat je wil?

 

Je laten leiden door wat zich aandient

 

Wat veelal gebeurt is dat we ons in ons dagelijks doen laten leiden door wat zich aandient. Zonder daar bewust bij stil te staan om te voelen of dit ook is wat wij willen. Dat gebeurt voor je er erg in hebt. Simpelweg omdat we veelal niet de tijd nemen om hierbij stil te staan. En misschien vind je het moeilijk om bij dat gevoel te komen van wat je eigenlijk wil. Doe er dan wat aan om daar een antwoord op te krijgen. Dit is een kwestie van keuze.

 

Anderen willen pleasen

 

Een andere valkuil is dat je teveel rekening houdt met anderen en je eigen wensen en verlangens op de tweede of misschien zelfs derde of vierde plek zet. Het kan zijn dat je nou eenmaal gewend bent om anderen te pleasen en dat dit het patroon is wat je voortleeft. Wel lekker comfortabel, zo hoeft het immers niet over jou te gaan. Dat zal vroeg of laat gaan schuren en misschien heb je dat nu al. Of voel je dat het ‘not done’ is om jezelf op één te zetten; om je leven te leven vanuit jouw verlangens. Is het je bescheidenheid die je in de weg zit? Kortom, het kan van alles zijn. Maar wat doe je met dit inzicht?

 

Herijken van je verlangens

 

Ik heb wel vaker geschreven over het leven vanuit je diepste verlangens en toch blijft dit een intrigerend onderwerp. Juist omdat daar waar je denkt dit al te doen, dit nogal eens blijkt te rammelen. Ook ik ervaar dit in mijn leven dat ik naarmate ik me verder ontwikkel dat mijn verlangens steeds concreter worden. Daar waar je aanvankelijk dacht precies te weten wat het is wat je wil, merk je na verloop van tijd dat het niet meer klopt. Dan is het tijd voor een herijking.

 

Weten wat je wilt is geen eenmalige exercitie

 

Wij zijn continu aan het veranderen en ook ten aanzien van dat wat we willen evolueren wij. De uitnodiging is aan jou om eens te gaan onderzoeken of jij op dit moment precies weet wat je wil. Je kunt dit op veel verschillende deelgebieden uitwerken, maar begin maar eens om in te tappen op je werk. Wat wil je daar precies in?

 

Daden in lijn brengen met je woorden

 

Stap 1 is weten wat je écht wil. Stap 2 gaat over het ook daadwerkelijk ernaar handelen. Door je uit te spreken en door je daden in lijn te brengen met je woorden. En dat is geen kwestie van proberen. Proberen bestaat niet. Je doet het of je doet het niet. It’s up to you.

 

Heb jij een zetje of een klankbord nodig om de antwoorden op de vragen in deze blog voor jezelf scherp te krijgen? Schroom dan niet en meld je hier aan om in aanmerking te komen voor een gratis online strategiesessie van 30 minuten. Niet over dubben, maar doen! Ik garandeer je dat dit je nieuwe inzichten oplevert.

 

Wil je mijn blogs voortaan rechtstreeks in je inbox ontvangen met bovendien als eerste mijn primeurs? Meld je dan hieronder aan.

 
AANMELDEN

 


 

Evelien van Es werkt als mentor & business coach met ondernemers en is daarnaast executive coach. Zij is oprichter en eigenaar van Signature 4 Success®. Daarin werkt zij met een team van ervaren loopbaan- en business coaches die klanten begeleiden bij hun transformaties. Helderheid creëren van binnenuit, dat is het credo. Evelien heeft daarvoor 20 jaar ervaring opgedaan in en voor het bedrijfsleven als leidinggevende, interimmanager en consultant. Ze heeft een Master degree in Sociaal Culturele Wetenschappen aan de VU en is sinds 2006 ondernemer. Meer info.

Sharing is caring!

No Comments

Post a Comment