Life Coaching Amsterdam

Tijd voor een doorbraak

Je hebt er wel eens vaker over nagedacht om een coach te benaderen, maar wellicht is het er tot op heden nooit van gekomen. Je bent nu op een punt aangekomen waarin je behoefte hebt aan concrete handvatten en de hulp in wilt roepen van een ervaren life coach om een doorbraak te creëren. Er moet iets veranderen en dit is het moment om er wat aan te doen.

 

Wellicht werk je hard, worstel je ermee om een goede work life balance te vinden of ben je uitgeblust omdat je werk jou niet meer de energie geeft die het deed. Het kan ook zijn dat je eerder een burn out hebt gehad en dit niet nog eens wilt merkt dat het gevaar op de loer ligt. Het leven dat je leidt voelt niet meer (zo goed) als voorheen. Je hebt waarschijnlijk business wise en qua loopbaan al wat aan bagage op zak, of je nou werkt voor een werkgever of voor jezelf. Waar je mee worstelt trekt een wissel op jouw privéleven en op je werk. Je wilt dichter bij je gevoel komen en minder in je hoofd zitten. De gesprekken die je met de mensen om je heenvoert over jouw situatie zijn weinig effectief en je wilt wel eens kennismaken met een ervaren life coach in de buurt.
2020-08-12 21.46.56

BETER LEREN BALANCEREN VRAAGT EEN

DIEPERE VERANKERING IN JEZELF

Wat is life coaching precies?

Life coaching is geen luxe, wellicht werd dat vroeger zo gezien, maar inmiddels is het bezoeken van een life coach volledig geaccepteerd en wordt dit eerder gezien als een teken dat je jezelf serieus neemt en je je wilt ontwikkelen. Het is fijn om een cursus mindfulness te doen, bezig te zijn met bewuste ademhaling, jezelf ertoe uitdagen om ijsbaden te nemen of dagelijks koud te douchen, maar dit alleen lost je gevoel van leegte en je min of meer verloren voelen niet op. In de life coaching zoals ik het benader help ik je om verder te kijken en dieper te kijken dan je tot nu toe waarschijnlijk hebt gedaan. Ik help je als life coach in Amsterdam herkennen wie je echt bent en waar het voor jou wezenlijk om gaat. Wat zijn jouw dieperliggende drijfveren waarom je doet wat je doet? Dit gaat verder dan je persoonlijkheid en het zelfbeeld dat je gevormd hebt. Dit is de verbinding met je ziel. Ergens weet je wel dat je niet voor niets leeft, dat er meer is en daar wil je meer over weten. Je wil het leven beter begrijpen en dat begint bij jezelf.
Evelien vanEs portrait

Schuring is er niet voor niets

Problemen, of als ik het milder uitdruk schuring ontstaat als er iets mag veranderen in je leven. Niemand ontkomt eraan dat er dingen gebeuren in het leven. It’s part of your life as a human being. En toch gedragen veel mensen zich meer als een human doing. De kunst is om deze twee te integreren, waardoor je handelen voortvloeit uit wie je in essentie bent. Dit is precies waar schuring ontstaat als dit niet klopt. De dingen die er in een mensenleven gebeuren stellen je voortdurend voor keuzes, ga ik rechtsaf, linksaf of rechtdoor. Het zijn uitnodigingen om hartgedragen keuzes te maken. Hoe bitter de lessen soms ook voor je zijn, het is wat je ermee doet. Hoe meer je vervreemd raakt van wie je in de kern bent, hoe meer signalen er komen in allerlei hoedanigheden met alle gevolgen van dien, stress, gebrek aan zelfvertrouwen, burn out, het gevoel hebben je talenten niet genoeg te benutten. En, vervolgens maar doorduwen en doorgaan. Dit is wat er gebeurt bij mensen die in een burn out terecht komen.

Alle aspecten in je leven doen ertoe

De term life coaching geeft weer dat thema’s die het leven raken centraal staan in de coaching. Dit zijn thema’s die een grote invloed hebben op hoe je in je vel zit, de mate waarin je aanwezig bent en wat de kwaliteit van leven is die je ervaart. In mijn coaching praktijk word ik regelmatig benaderd door mensen die een coaching traject willen maar eigenlijk niet goed weten of ze een life coach of business coach nodig hebben. Dit snap ik, het een kan niet zonder het ander, werk en leven gaan hand in hand. Het gegeven dat je als professional tegen dingen aanloopt heeft veelal een parallellen met thema’s en belemmeringen die je privé ook ervaart. Daarom is het zo waardevol om mijn ervaring in loopbaancoaching en business coaching te te integreren in de life coaching en alert te kunnen zijn en vanuit verschillende invalshoeken te kijken naar wat er speelt.
Rozell
Ze ziet je blinde vlekken

 

“Door de liefdevolle en tegelijkertijd stevige begeleiding van Evelien heb ik mezelf leren kennen in mijn diepste zijn, wensen en verlangens. Op alle vlakken van mijn leven. Door dit stuk in alle facetten aan te gaan en te doorleven maak ik nu hartgedragen keuzes in mijn leven die daarbij passen en waarmee ik mezelf trouw blijf. Onder alle omstandigheden. Dat voelt als thuiskomen en geeft onvoorstelbaar veel rust. Zij ziet je blinde vlekken, voelt precies aan wat je op dat moment – vooral ook van jezelf – nodig hebt en moedigt je aan deze stukken te doorleven. Zonder dat ze zichzelf laat afleiden door (mijn:) afleidingsstrategieën. Evelien leeft zelf voor waar ze jou toe uitnodigt. Ze is een rustig, warm, open, krachtig, liefdevol en een heerlijk leuk mens. Dankjewel Evelien dat je op mijn pad meeloopt en dat ik mag putten uit jouw wijsheid.”

 

– Rozell Pouw

Een life coach in de buurt

Je woont in Amsterdam of in de nabijheid en zoekt een life coach in Amsterdam, dan wel in de nabijheid. Ik bied voor mijn life coaching de mogelijkheid om dit op maximaal 30 minuten reisafstand van Amsterdam te doen, buiten de hectiek van de stad waar we met jouw life coaching vraag aan de slag kunnen gaan. Afhankelijk van de werkvorm kan het ook zijn dat ik een locatie elders voorstel, bijvoorbeeld voor een dag of 24-uurs life coaching. Voorop staat dat je afstand kunt nemen van de waan van de dag en daarbij zorg ik er als life coach voor dat jij met jouw coaching vraag centraal staat.

Let the being and the doing immerse

Over mij als life coach in Amsterdam

De basis voor het werk dat ik doe is mijn liefde voor mensen. Na mijn jarenlange ervaring in het bedrijfsleven, als leidinggevende, mentor en coach heb ik de sprong gewaagd als alleenstaande moeder om me volledig toe te leggen op mijn werk als coach. Deze stap voelde zo passend voor mij en hartgedragen dat ik er geen twijfel over had. Dit was begin 2015.

 

Ik heb mijn eigen coaching aanpak ontwikkeld (Signature4Success®) en ben me steeds verder gaan verdiepen in wat mensen beweegt en ook in de context van mijn eigen leven. Ik werd mentor van een aantal coaches die ik opleidde en ben me verder gaan ontwikkelen op een oneindig pad van het vergaren van kennis en opdoen van ervaring, de basis voor rijping van wijsheid. Ik heb inmiddels een aantal boeken geschreven, spreek af en toe en werk met individuen en teams op het snijvlak van life en business. Wat mij drijft is om mensen te helpen zichtbaar te maken wat voor hen nog niet zichtbaar is. Zodanig dat zij het pad kunnen bewandelen waarop zij ontdekken wat de kracht is van hun power of being.
VERTEL ME MEER
390A2718 Evelien small

Evelien als life coach

 

“De rust en de kracht die Evelien uitstraalt en de ruimte die ze schept in combinatie met haar betrokkenheid zijn bijzonder.”
“Ze voelt haarfijn aan wat er in de onderstroom speelt en zal het benoemen hiervan niet uit de weg gaan, altijd vanuit mildheid en met een open hart. Precies wat ik nodig heb.”
“Evelien is een warme persoonlijkheid. Ze heeft weinig nodig om je te doorzien waardoor je snel tot de kern komt.”
“Evelien is kalm en tegelijkertijd uitdagend en waar nodig confronterend. Ze is een scherpe spiegel voor jezelf, alert in relatie tot je gewoontes en gedachtes.”
“Ze heeft een soort zesde zintuig waardoor ze me doorziet, dat maakt dat de sessies erg productief waren.”
BOEK EEN KENNISMAKING

Veelgestelde vragen

Hoe ziet een life coaching traject eruit?

De kracht van een effectief coaching traject is om naast een aanpak en methode, goed in te spelen op wat er per sessie nodig is. Dit is een samenspel van jouw input en wat ik als life coach aanvoel. Ieder mens is anders en daarmee verloopt ieder coachingstraject anders. Voorafgaand aan de life coaching sessies ontvang je een document ter voorbereiding. Dit is het moment dat het coachtraject al begonnen is. Dit vormt de leidraad van de eerste sessie(s). Daarnaast formuleer je bij de start van het traject concrete doelen zodat de stip op de horizon voor de coaching helder is. In het vervolg van de coaching vindt er verdieping plaats om patronen te doorbreken en je innerlijk kompas helder te krijgen als fundament en weergave van wie je wezenlijk bent.

 

Is een gratis kennismakingsgesprek mogelijk?

Als life coach weet ik hoe belangrijk het is om snel terecht te kunnen met je vraag. Dit betekent dat ik er altijd rekening mee houd dat er ruimte is om snel te schakelen voor een vrijblijvende (gratis) kennismaking. Dit doe ik veelal tijdens een video gesprek, waar mogelijk al binnen enkele dagen. Online coaching doe ik al jaren, ook met klanten in het buitenland. Mijn ervaring is dat je met stem en beeld snel aanvoelt of er vertrouwen is om met elkaar aan de slag te gaan.

 

Wat is de doorlooptijd van een coaching traject?

Bij een life coaching traject van 5 of 9 sessies is de tussentijd tussen de sessies veelal 2 à 3 weken. Dit maakt dat de doorlooptijd varieert van 3 tot 6 maanden. Bij een meer intensieve vorm kan de doorlooptijd korter zijn.

Hoeveel sessies zijn er nodig voor een goed resultaat?

Life coaching gaat over het doorbreken van patronen en veranderen op een manier die beklijft. Soms gebeurt het dat er bij de eerste sessie al een grote doorbraak is die in vervolg sessies verdere verdieping krijgt. In andere gevallen bouwt dit op na een aantal sessies. In mijn life coaching werk ik met een traject van een aantal sessies, doorgaans 5 of 9. In de kennismaking voorafgaand aan de coaching deel ik met je welk traject het meest passend is voor jouw hulpvraag. Naast een life coaching traject werk ik ook met andere werkvormen, zoals bijvoorbeeld een dag of 24-uurs coaching om versnelling aan te brengen in jouw bewustzijn en ontwikkeling.

 

Wat zijn de kosten voor life coaching?

Investeren in life coaching is niet hetzelfde als het kopen van een nieuwe auto. Op een auto schrijf je af, life coaching draagt bij aan jouw levensplezier en geluk en vermeerderd met de tijd alleen maar in waarde. Coaching bij mij wordt niet vergoed. Tijdens de kennismaking deel ik, afhankelijk van de werkvorm die ik in jouw situatie voorstel, wat de investering is.

 

Hoe snel kan ik terecht?

Snel, dat wil zeggen binnen enkele weken, ik weet hoe belangrijk het voor je is om door te kunnen pakken als je de knoop hebt doorgehakt. Daar houd ik in mijn eigen planning altijd rekening mee.

Boek meteen een gratis kennismaking