Loopbaancoach Den Haag

Klaar voor jouw volgende stap

Je hebt het gevoel dat je op een kruispunt staat in je loopbaan maar weet zelf niet wat de goede richting is voor jou en jouw ontwikkeling en wat daarin het meest passend is. Het kost je energie en je breekt je hoofd erover, maar een oplossing om los te breken uit je huidige situatie zie je niet. Je hebt op eigen kracht een en ander geprobeerd, je hebt er met anderen over gesproken, dit heeft je alleen niet verder gebracht. Dit frustreert je en daarom wil je graag met een zeer ervaren loopbaancoach in Den Haag sparren om helderheid te krijgen. Helderheid over hoe je vanuit jouw drijfveren, persoonlijke waarden en talenten nieuwe inzichten kunt krijgen en met vertrouwen stappen kunt zetten in je loopbaan.

Een ander perspectief

Om helderheid te creëren is het belangrijk om afstand te kunnen nemen van de dagelijkse praktijk van je werk. Zodanig dat je met een open hart en open vizier naar jezelf en de situatie waarin je zit kunt kijken. Dit vraagt om loopbaanbegeleiding van een loopbaancoach van buitenaf die je helpt om jouw persoonlijke ontwikkeling centraal te stellen. En waarom, eenvoudigweg omdat je huidige baan en/of de organisatie waar je werknemer bent het vertrekpunt is, maar niet het uitgangspunt. Dat ben jijzelf. Je wilt immers niet aan loopbaancoaching beginnen onder voorwaarden en beperkingen. 

 

Jij als vertrekpunt
In het maken van de keuze voor effectieve loopbaancoaching is het van cruciaal belang dat je jezelf als vertrekpunt neemt. Wat ik daarmee bedoel is dat jouw bewustzijn van je diepste drijfveren, talenten en unieke toegevoegde waarde het uitgangspunt is van je verdere professionele ontwikkeling. Als dit de insteek is dan levert de loopbaancoaching je de resultaten op die je werkelijk verder brengen in je ontwikkeling en je carrière. Van binnen naar buiten en niet andersom. En, bovendien met open vizier. Als loopbaancoach Den Haag is dit waar mijn focus ligt.
2 jun 2017 Weten wat je écht wilt

If one does not know to which port one is sailing,

no wind is favorable

Portrait Evelien van Es

Weten wat je wilt

Een van de veel voorkomende valkuilen bij mensen die vastlopen in hun loopbaan is zich verliezen in het grote aanbod aan functies en rollen zonder dat zij een helder beeld hebben van wat ze willen. Wellicht is dit herkenbaar voor je? Gaan bewegen op de arbeidsmarkt zonder jezelf echt goed te leren kennen en te weten waar je je verder in wilt ontwikkelen is hetzelfde als hagel schieten. Als je niet weet waar je naar op zoek bent zul je de voor jou passende kans op de arbeidsmarkt wellicht niet eens herkennen. Met als gevolg dat je hierdoor eerder aan zelfvertrouwen verliest dan wint. Als ervaren loopbaancoach weet ik hoe ik je hiertegen kan behoeden, door een aanpak te hanteren die gegarandeerd resultaat oplevert. Een werkwijze die bestaat uit een helder stappenplan dat verdiepend is en antwoord geeft op de vraag ‘wat wil ik nou eigenlijk?’
JA, IK WIL VRIJBLIJVEND KENNISMAKEN
Ze heeft een zesde zintuig om mensen te kunnen lezen

 

“In mijn professionele leven stond ik op een kruispunt waarvan ik wist dat ik een verandering wilde, maar ik wist niet zeker wat ik wilde. Dus zocht ik de hulp van een (loopbaan)coach en gelukkig kwam ik Evelien tegen. Eveliens benadering is holistisch en ik waardeerde de tijd die ze nam om mij als persoon en mijn behoeften te begrijpen. Ze hielp me om mijn ware zelf te herontdekken, om mijn innerlijke kompas en mijn unieke toegevoegde waarde, naast mijn talenten, scherp te krijgen. Ze daagde me uit en ondersteunde me bij elke stap in het traject, maar hielp me ook om mijn angsten en zorgen onder ogen te zien en ze het hoofd te bieden. Evelien schept als coach een sfeer van veiligheid en openheid met een vleugje humor, waardoor je meteen op je gemak wordt gesteld. Dit in combinatie met haar zesde zintuig om mensen gemakkelijk te kunnen lezen, heeft ervoor gezorgd dat het coachtraject zeer productief is geweest. Ik heb erg genoten van haar betrokkenheid, passie en vermogen om je de dingen vanuit een ander perspectief te zien. Dit heeft ertoe geleid dat ik – eerder dan verwacht – de baan vond die ik wilde. Bedankt Evelien voor alles! Je steun en loopbaanadvies speelde een belangrijke rol bij het bepalen van mijn volgende carrièrestap en het vergroten van mijn bewustzijn en zelfvertrouwen.”

 

– Nadine Verbeek
Nadine

Hoe ziet de loopbaancoaching eruit?

In de ruim 25 jaar ervaring op het gebied van loopbaancoaching, mentorschap en life coaching heb ik mijn eigen methodiek ontwikkeld die inmiddels beproefd is. Mijn achtergrond en de veelzijdigheid van mijn ervaring zorgen ervoor dat ik als loopbaancoach Den Haag maatwerk lever aan de hand van jouw specifieke vraag en wat ik bij jou zie gebeuren. Dit betekent dat ik altijd verder kijk dan een methode en in het moment voel, zie en weet wat er nodig is in een loopbaancoach gesprek.
Onzin, time management
JOUW INNERLIJK KOMPAS

 

Aan het begin van het traject kijken we naar hoe je gekomen bent waar je nu staat. Dit in combinatie met het helder krijgen van jouw innerlijke kompas is het vertrekpunt van de loopbaan coaching. Het innerlijk kompas bestaat onder andere uit jouw dieperliggende drijfveren en je passies én talenten. Met de nadruk op ‘en’ omdat het meer is dan weten waar je talenten liggen, het gaat om waar je goed in bent én passie bij voelt en plezier in hebt. Ook gaan we ontdekken wat jouw kernwaarden zijn, je unieke toegevoegde waarde en je purpose. Dit is een belangrijk fundament op basis waarvan je beslissingen neemt, in het bijzonder ten aanzien van jouw loopbaan. De coaching die ik bied gaat verder dan alleen loopbaancoaching en begeeft zich op het snijvlak van life coaching, simpelweg omdat jij het vertrekpunt bent als mens en niet de baan of organisatie. Dit is de weg naar succesvolle loopbaancoaching waarmee jij je doelen behaalt, namelijk een rol bekleden waar je blij van wordt, voldoening uit krijgt en die bijdraagt aan jouw persoonlijke ontwikkeling.
JE IDEALE BAAN EN WERKCONTEXT
Vanuit je innerlijk kompas maak je de stap naar het schetsen van je ideale baan en werkcontext. Deze volgorde is relevant omdat dit de basis vormt voor effectief persoonlijk leiderschap. Hoe duidelijker en meer kloppend je innerlijk kompas is, hoe meer duidelijk het voor je wordt wat je volgende carrière stap zou kunnen zijn. Dit is ook het moment waarop je parellel hieraan bezig gaat met het oriënteren op rollen, posities en organisaties die aansluiten bij jouw profiel en dat wat je wilt.
JA, IK WIL VRIJBLIJVEND KENNISMAKEN

Levert loopbaancoaching snel resultaat op?

Effectieve loopbaancoaching vraag een grondige aanpak van binnenuit. De snelheid waarmee je resultaat behaalt varieert. In sommige gevallen is het oriënterend gesprek bij aanvang al een belangrijke stap in het proces van helderheid creëren. Andere keren zijn een aantal loopbaanbegeleiding gesprekken nodig om de bewustwording te vergroten. Resultaat in een vorm van een andere baan en/of organisatie is er altijd. Als ik met iemand aan de slag ga committeer ik me aan het behalen van resultaat. Daarom bied ik als loopbaancoach Den Haag voorafgaand aan trajecten een gratis oriëntatiegesprek aan.

 

GRATIS ORIENTATIEGESPREK
Tijdens een gratis oriëntatiegesprek, online of in de buurt van Den haag, voorafgaand aan de loopbaancoaching heeft als insteek om wederzijds te verkennen of er een klik is. Zodoende krijg ik een beeld van waar jij staat, wat je coachvraag is en je motivatie om aan de slag te gaan en krijg jij gevoel bij mij als loopbaan coach.
JA, IK WIL KENNISMAKEN
Evelien vanEs portrait
IMG_2886
Een ware ontdekkingstocht naar mezelf

 

“Ik stond op een kantelpunt in mijn carrière; ik wilde wellicht voor mezelf beginnen en zocht ondersteuning bij het vormgeven van mijn toekomst. Evelien heeft me als coach echt geholpen om een ​​heel duidelijk beeld te krijgen van mijn sterke punten en passie. De sessies waren behoorlijk diepgaand, in termen van begrijpen wat de bron van een deel van mijn gedrag is, maar daarnaast ook heel praktisch. Voor mij een geweldige combinatie! Ik heb mezelf veel beter leren kennen en Evelien demonstreerde en leerde me (het thema van haar boek) hoe ik onverbiddelijk mezelf kan zijn. En nu begin ik echt te merken dat het zowel in mijn persoonlijke leven als in mijn werk vruchten afwerpt. Met haar hartelijke persoonlijkheid is het gemakkelijk om je voor haar als coach open te stellen. Ze deinst er niet voor terug om je te porren als dat nodig is. Ik heb meer vertrouwen in de dingen die ik doe, maar ook in de dingen die ik niet meer doe.”

 

– Alexandra Huizer

Burn out coaching Den Haag

Tegenwoordig kent iedereen wel iemand in zijn omgeving, of heeft zelf ervaring met burn out klachten. Zonder het direct als dusdanig te willen bestempelen is het fenomeen burn out een uiting van het gegeven dat je van jezelf verwijderd bent geraakt. Bijvoorbeeld, door werk te doen dat niet bij je past, of werk te doen dat jou niet (meer) uitdaagt of juist door in een rol te zitten waarin er structureel teveel van je wordt gevraagd. Mogelijk door druk die je jezelf vanuit overtuigingen oplegt.

 

STRESS COACHING DEN HAAG
Zo zijn er nog wat factoren te noemen die ertoe kunnen leiden dat je veel spanning opbouwt en langdurig onder stress staat. Soms is specifieke burn out coaching nodig als de rek eruit is. In mijn loopbaancoaching en life coaching praktijk werk ik regelmatig met mensen die eerder burn out klachten hebben ervaren en patronen herkennen, maar op tijd aan de bel trekken. Ruimte voor loopbaancoaching ontstaat op het moment dat de scherpe kantjes er vanaf zijn met behulp van burn out coaching, dan wel stress coaching. Als loopbaancoach Den Haag werk ik met je om jouw veerkracht te vergroten en ervoor te zorgen dat je in verbinding blijft met je essentie en daar altijd naar terug kunt gaan.

Veelgestelde vragen

Doe je loopbaancoaching alleen in Den Haag?

Loopbaancoaching doe ik niet alleen in Den Haag, maar voor klanten in binnen- en buitenland. In mijn coaching praktijk werk ik al jaren als online coach met klanten waarbij de afstand te groot is om af te reizen. Ik heb veel ervaring met coaching op afstand en dit leent zich er uitstekend voor om effectieve en verdiepende coach gesprekken te voeren. Klanten in Nederland en België kiezen er veelal voor om live met mij te werken op mijn kantoor aan de rand van Utrecht en soms op locatie naar keuze. Belangrijk voor loopbaancoaching is dat je afstand kunt nemen van je huidige werk, daarom heeft een neutrale omgeving voor de coaching voorkeur.

 

Wordt loopbaanbegeleiding Den Haag door mijn werkgever vergoed?

In sommige gevallen, denk bijvoorbeeld aan outplacement of onder de noemer persoonlijke en professionele ontwikkeling, is een werkgever bereid om (mee) te investeren in de coaching. Mijn advies is om bij outplacement, reorganisaties en andere impactvolle veranderingen altijd te checken wat de mogelijkheden zijn om vanuit je werkgever financiële ondersteuning te krijgen voor de coaching. Voorbeelden zijn er van werkgevers die dit doen, en in andere gevallen betalen mensen dit deels, dan wel volledig, zelf. Er zijn ook klanten die een ontwikkelbudget voor hun persoonlijke ontwikkeling meenemen in de onderhandeling voor een nieuwe baan.

Waar kan ik meer lezen over hoe klanten jou als coach ervaren?

Een van de dingen die klanten vaak zeggen over mij in mijn coaching is mijn focus op resultaat, mijn sterkte betrokkenheid en mijn vermogen om precies in te voelen wat er speelt en wat er nodig is. Dit laatste gaat bovendien een stap verder doordat ik in staat ben om je te helpen zaken te duiden die voor jou nog vaag en abstract lijken. Wil je meer weten over hoe klanten mij ervaren, kijk dan hier.

 

Doe je ook lifecoaching?

Effectieve loopbaancoaching gaat altijd verder dan alleen maar de baan en de organisatie. Aangezien jij de basis bent is het een groot voordeel dat ik ook op het gebied van life coaching, business coaching, team coaching en executive coaching veel ervaring heb. Wil je meer weten over life coaching, kijk dan hier.

 

Wat is de doorlooptijd van een loopbaancoaching traject?

Wanneer je een loopbaancoaching vraag hebt is het fijn om binnen enkele weken te kunnen starten. Daar houd ik in mijn planning rekening mee. Er zijn dan ook geen wachtlijsten. De gemiddelde doorlooptijd van de loopbaanbegeleiding is circa 3 à 4 maanden. Tussen sessies in zitten doorgaans 2 à 3 weken voor verdieping van inzichten en de ruimte om dingen uit te werken.

Boek meteen een gratis kennismaking