Over mij

Life coach, business coach, sparring partner

De sprong wagen

Het gevoel ‘gevangen’ te zitten in een goed maar geen vervuld leven herken ik. Dit kun je zien als het verstikkende effect van de gouden kooi. Vroeger werkte ik hard, voer veel op daadkracht en wilskracht en worstelde met besluiteloosheid. Aan de buitenkant leek het picture perfect, maar van binnenuit voelde ik een latent knagend gevoel van onrust en gemis aan verdieping en voldoening. Na een aantal impactvolle gebeurtenissen in mijn leven kreeg ik mijn wake up call en besloot een andere weg in te slaan. Die sprong waagde ik ondanks dat ik destijds alleenstaande moeder was van twee jonge dochters.

 

Mezelf en het leven begrijpen
Mijn gedrevenheid naar meer verdieping en betekenisgeving in mijn leven – en werk – is immens groot. Telkens weer verkies ik het pad naar binnen om meer te begrijpen over het leven, over mezelf en wat ik hier eigenlijk kom doen. Zodoende werd me krachtig duidelijk wat mijn purpose is. Ware rijkdom ligt voor mij in mijn innerlijke wereld en de potentie daarin en mijn bewustzijn daarop. Het pad om hier te komen was en is absoluut geen egaal geplaveid pad, wel heeft het me gebracht tot de essentie van mijn ‘zijn’. Mijn reis met worstelingen en pijn bestaat uit parels die mij waanzinnige inzichten hebben gebracht. Een levenspad dat heel passend is bij mij als Generator met een 6/2 profiel in Human Design. Het leven aangaan en transformaties doormaken is de basis voor mij om dynamieken bij klanten snel te herkennen en hierop in te voelen. Dit is zeer waardevol in mijn werk als business & life coach en spreker. 
JA, IK WIL VRIJBLIJVEND KENNISMAKEN

Impact op levens van anderen

 

Een fijn leven is voor mij een leven waarin ik ruimte heb om mijn pad te bewandelen, waarin ik met een open hart het leven aanga en mijn gevoel leidend maak in de beslissingen die ik neem. Het is een leven waarin ik werk en leef vanuit mijn passie en purpose, waarin ik de liefde voel stromen voor wat ik doe, wie ik ben en voor de mensen om me heen. In mijn werk heb ik daarvoor de ruimte nodig – ik ben niet voor niets een 6/2 in Human Design – om dit op mijn manier en in mijn tijd te doen en het ondernemerschap biedt me die mogelijkheid. Dit is voor mij de basis om vanuit mijn zijnskracht te creëren en inspireren, en mijn innerlijke wijsheid door te kunnen geven en daarmee impact te hebben op levens van anderen.

 

LEREN BALANCEREN
Voor mij is het een voorrecht en dankbaar werk om anderen te helpen zichtbaar te maken wat voor hen (nog) onzichtbaar is. Om mijn klanten te begeleiden om hun zelfinzicht te vergroten en te laten voelen wie zij in essentie zijn. Zodanig dat zij vanuit deze kern hun vleugels uit kunnen slaan en trouw blijven aan zichzelf. Dat zij, in de concrete stappen die zij zetten, zich compleet, vervuld en in balans voelen en weten hoe zij die balans kunnen handhaven. Het leven is voortdurend balanceren. De voldoening die dit me geeft is mijn motor om telkens dieper te gaan in het begrijpen van wie ik ben en het leven, om dit vervolgens weer door te geven. Dit is mijn circle of life.

‘KEEP DOING THE WORK IN THE BASEMENT UNTIL YOU FIND YOUR BREATH
TO START BREATHING AGAIN’

Ik zie jou

Mijn kracht is niet alleen dat ik als ondernemer en in het bedrijfsleven door de wol geverfd ben, maar bovenal dat ik zelf meerdere diepe transformaties heb doorleefd. Naast mijn visie en strategisch inzicht, prik ik snel door de illusies van anderen heen. Ik ben sensitief en helderwetend en in staat om jou te zien voor wie je werkelijk bent. Dit is een gouden combinatie voor mij als coach en leidt tot verdieping en tastbare resultaten.

 

De mensen om me heen, dat is waar mijn hart naar uitgaat. Inmiddels honderden mensen, professionals en ondernemers, individueel en in groepsverband die zakelijk en/of privé vastlopen en zoekende zijn naar – uiteindelijk – zichzelf. Ik zet hen aan om vanuit verdieping helderheid te creëren en hun zelfbewustzijn te vergroten. Zodanig dat zij hun zijnskracht gaan voelen en er in gaan staan en hun unieke toegevoegde waarde (h)erkennen.
IK WIL VRIJBLIJVEND KENNISMAKEN
zee

Achtergrond

 

Als coach, mentor, adviseur en manager heb ik ruim 25 jaar ervaring. Sinds 2006 run ik mijn eigen bedrijf. Mijn achtergrond is in Change Management en Management Development. Ik studeerde Bedrijfscommunicatie en behaalde daarna mijn doctoraalexamen aan de VU in Cultuur, Organisatie & Management. In 2015 startte ik mijn eigen fulltime coaching business, ontwikkelde een effectieve en verdiepende coachingsmethode Signature 4 Success® en werd mentor van een aantal coaches. Naast mijn werk sport ik graag, ben ik graag buiten en werk wekelijks als vrijwilliger in een hospice. Deze combinatie maakt me heel blij en maakt het gevoel van vervulling voor mij compleet.
VERTEL ME MEER

Boeken

 

Passend voor mij met mijn Human Design 6/2 profiel (Role Model en Hermit) heb ik een passie voor de diepte induiken en schrijf ik mijn hele leven al graag. De verdieping van mijn eigen proces van het herinneren wie ik in essentie ben, heeft ertoe geleid dat ik ook boeken ben gaan schrijven. Begin 2020 schreef ik mijn eerste boek dat in 2021 uitkwam Wees Onverbiddelijk Jezelf en de Engelstalige variant: Be Relentlessly Yourself. Begin 2022 publiceerde ik mijn tweede boek De Kracht van Purpose-gedreven Organisaties, in het Engels Power of Purpose Driven Teams and Organizations. En daar zal het niet bij blijven ;)
Untitled design

Human Design ter ondersteuning

 

Jaren geleden kwam ik voor het eerst in aanraking met Human Design en de Gene Keys, wat daar een onderdeel van is maar veelal – zeer jammerlijk – onderbelicht wordt. In mijn werk gebruik ik Human Design en de Gene Keys veelal ter ondersteuning en in de context van een hulpvraag. Op die manier breng ik het tot leven en krijgt het optimale waarde door verdieping en toepassing in de praktijk. Hoe meer ik ermee werk hoe enthousiaster ik erover ben. Dit begon bij mijn eigen inzicht in mijn Human Design en Gene Keys. Het heeft me geholpen om mezelf nog beter te begrijpen en omarmen, zowel in retrospectie, alsook hoe ik in het hier en nu zakelijk en privé interacteer met mijn omgeving. Dit bewustzijn zie ik als een waardevolle verrijking voor mezelf en in mijn praktijk als life & busineess coach.
VERTEL ME MEER

Veelgestelde vragen

Wat voor type coaching doe je?

Ik coach veel op het snijvlak van life en business. Soms ligt er meer nadruk op levensthema’s (relaties, zelfvertrouwen, veerkracht e.d.) en andere keren is de ingang meer business wise. In de meeste gevallen raakt de coaching thematieken die ook privé spelen. Alles is immers één. Naast life & business coaching ben ik sparring partner voor executives en senior managers en doe ik loopbaancoaching. Daarnaast ben ik de afgelopen jaren ook mentor geweest van een aantal coaches en heb ik me verder gespecialiseerd in mid life coaching voor mannen rond de 40 jaar. Mijn totale ervaring in coaching is circa 25 jaar.

 

Wat typeert jou als coach?

Wat klanten over mij zeggen is dat ik razendsnel tot de kern kom en aanvoel wat er speelt. Ik ben naast sterk invoelend ook strategisch sterk en die combinatie is een groot voordeel om klanten niet alleen te helpen met hun zelfinzicht, maar ook om het concreet toe te passen. Daarnaast ben ik verbaal sterk en dit helpt mijn klanten om woorden en interpretatie te geven aan wat zij voelen. Kijk hier als je meer wilt weten wat klanten over mij zeggen.

 

Wat is de Signature 4 Success methodiek?

In de loop der jaren heb ik een eigen methodiek ontwikkeld onder de naam Signature4Success®, met een specialisme voor business coaching en voor loopbaancoaching. Deze werkwijze behelst onder meer het helder krijgen van je innerlijk kompas, unieke toegevoegde waarde, purpose en voor ondernemers je business signatuur. Om vervolgend te vertalen naar concrete stappen in het herijken of opzetten van je aanbod als ondernemer, dan wel je heroriëntatie naar een nieuwe baan en/of werkomgeving. In mijn aanpak staat voorop dat bij mijn klanten feilloos aanvoel wat wanneer nodig is en daarop inspeel.

Heb je ervaring in het bedrijfsleven?

Mijn loopbaan ben ik in het bedrijfsleven begonnen. Na 18 jaar, waarvan 9 jaar als Interim Manager ben ik me volledig gaan toeleggen op mijn eigen coaching business. In het bedrijfsleven heb ik altijd teams en individuen aangestuurd, dan wel in de rol van manager, adviseur, projectleider en coach. Daarbij heb ik voor zowel internationale profit organisaties gewerkt, als ook nationale semi-profit organisaties.

 

Doe je ook Executive / CEO Coaching?

Ja. Al in mijn loopbaan in het bedrijfsleven laveerde op bestuurdersniveau, waarbij ik nauw samenwerkte met CEO’s en Senior Managers. Daardoor kan ik me goed inleven in de uitdagingen en problematiek van CEO’s, Executives en Senior Managers. In mijn werk als ervaren coach is dit een voordeel omdat ik hiermee een vertrouwde en veilige bedding creëer en tegelijkertijd gewend ben om tegengas te geven en er niet voor terugdeins om te confronteren waar nodig.

 

Geef je ook Human Design readings?

Human Design en Gene Keys gebruik ik ter ondersteuning en in de context van een coach hulpvraag. Op die manier krijgt het optimale waarde en kun jij er je voordeel mee doen. Dit betekent dat ik op dit moment jouw Human Design en Gene Keys met je bespreek en uitdiep in de context van een vraag die bijvoorbeeld gaat over keuzes die je wilt maken, dan wel helderheid die je wilt over te zetten stappen ten aanzien van iets wat belangrijk is in je leven, dit kan een relatie, samenwerking of een business beslissing zijn. Zodoende is het in de coaching veelal een mooie en waardevolle aanvulling om jou te helpen je zelfinzicht te vergroten en de dynamiek in relaties en samenwerkingen nog beter te kunnen begrijpen en aanvoelen. Op deze manier gaat Human Design echt voor je werken.

gewerkt voor

Wil je meer weten of kennismaken?