Relatie Coach

Wat doe ik als Relatie Coach?

Hoe graag je ook zou willen dat alles in het leven van een leien dakje gaat, in werkelijkheid is dit een illusie. Relaties vergen nou eenmaal zorg en aandacht. Niet alleen als je in een relatie zit, maar juist ook als je aan het herstellen bent van een relatiebreuk, dan wel graag een liefdesrelatie wilt, maar dan vanuit een stevige basis in jezelf. Als relatie coach werk ik met individuen en stellen om sterker in relaties te staan, dan wel om vanuit een gezonde en stevige basis je hart open te stellen voor een nieuwe partner in je leven.

 

Een gezonde verbinding met een ander begint bij jou, bij hoe jij in je vel zit, hoe zelfbewust je bent en in hoeverre je stevig verankerd bent vanuit wie jij in essentie bent. We hebben allemaal ervaringen die ons gevormd hebben, patronen die erin zijn gesleten, manieren van communicatie die we hebben eigen gemaakt. De vraag is, hoe doorbreek je dit om te komen tot meer verdieping en een verbinding waarbij je ruimte ervaart en geen verstikking. Ik help je als relatie coach om aan te gaan wat je aan te gaan hebt, bijvoorbeeld door patronen te doorbreken en/of oude pijnen te helen. Zodanig dat je meer inzicht krijgt in jouw eigen rol in de relatie en ruimte schept voor verbetering.
BOEK EEN GRATIS KENNISMAKING
Business & Life coach; Business Coach; Life Coach; Human Design Coach

Je eigen fundament verstevigen

In veel relaties ontstaat er problemen als de basis niet stevig genoeg is, dan wel door erfenissen – uit eerdere verbindingen – mee te nemen. Ook al heeft iedereen wel wat bagage, is geen mens volledig geheeld, het aangaan van jouw eigen pijnpunten en uitdagingen is jouw verantwoordelijkheid. Je kunt sleutelen aan de relatie wat je wilt, maar de basis ligt bij jouzelf, en zo ook bij je partner. Als relatie coach help ik je om jouw eigen fundament te verstevigen, om van daaruit naar de verbinding met de ander te kijken en deze te verdiepen. Dan wel, help ik je om een relatie aan te gaan waarin je onverbiddelijk jezelf kunt zijn en de rijkdom van een mooie verdiepende verbinding kunt ervaren. Jij bent het vertrekpunt, deal eerst met jezelf, kijk daarna naar je relatie.
2022-07-22 20.59.25

Wanneer relatiecoaching?

 

Binnen life coaching zijn relaties een belangrijk onderdeel. Relaties, met name liefdesrelaties, zijn een waardevolle spiegel voor je waarin je jezelf tegenkomt. Soms kan dit pijnlijk zijn, maar hierin ligt een kans voor groei en ontwikkeling. Relatiecoaching is waardevol voor iedereen die zijn of haar relatie wil verbeteren, verdiepen en/of verstevigen. Het kan zijn dat je concrete relatieproblemen hebt, bijvoorbeeld omdat jullie elkaar qua communicatie niet goed (meer) kunnen vinden, de liefde – bij jou of je partner – bekoeld lijkt, er impactvolle gebeurtenissen in je/jullie leven zijn, dan wel dat er iets schuurt. Het kan zijn dat gesprekken tussen jou en je partner niet leiden tot een doorbraak en een beter perspectief. Soms is er hulp nodig van buitenaf om verandering aan te brengen en concrete handvatten aangereikt te krijgen om het tij te keren.
JA, IK WIL VRIJBLIJVEND KENNISMAKEN

A healthy relationship will challenge you, and make you experience fear. But, where do you go when you’re afraid?

De lamme die de blinde helpt, en andersom

Het kan zijn dat je kampt met de naweëen van een verbroken relatie, dan wel een scheiding, waarin je nog iets te verwerken hebt. Wat ik veel zie gebeuren is dat veelal mannen, maar soms ook vrouwen, de neiging hebben om snel weer in een volgende relatie te stappen, bijvoorbeeld omdat ze niet alleen willen of kunnen zijn. Maar liefst 80% zit in een slechte relatie omdat men niet geleerd heeft alleen te zijn en echt van zichzelf te houden. Dan is een relatie een manier om dit gat te vullen.

 

Ook al lijkt de beginperiode van verliefdheid even fijn te zijn, al snel ontstaan er scheurtjes. Voorkom dat je in een situatie belandt waarin, zoals ik dat wel eens zeg ‘de lamme de blinde helpt, en andersom’. Dit vraagt aandacht voor jouw eigen innerlijke proces. Om nieuwe inzichten op te doen over wat er in eerdere relaties niet goed ging en wat je wilt aantrekken in een volgende relatie. Pas dan kun je op een constructieve manier je relatie opbouwen/uitbouwen. En onthoud, het is nooit te laat voor een herijking en dat begint bij jou.
JA, IK WIL VRIJBLIJVEND KENNISMAKEN

Evelien als relatie coach

 

“Evelien is een scherpe spiegel voor jezelf, alert in relatie tot je gewoontes en gedachten.”
“De rust en de kracht die Evelien uitstraalt en de ruimte die ze schept in combinatie met haar betrokkenheid zijn bijzonder.”
“Evelien is in haar coaching open, sympathiek, kundig, puur, authentiek, to the point, spot on, echt, oprecht, uniek, gericht op groei, the extra mile en zo kan ik nog even doorgaan”
“Je hebt me geactiveerd. Ik sta steviger in mijn schoenen en voel me krachtiger in de roerige tijden met mijn partner. Evelien is als realtiecoach zeer betrokken en een waardevol luisterend oor. Telkens prikkelt ze me om goed bij mezelf te blijven.”
“Ze prikkelt en confronteert en straalt tegelijkertijd heel veel rust uit. Dit helpt me om dieper in mezelf te zakken.”
“Ze heeft een soort zesde zintuig waardoor ze me doorziet, dat maakt dat de sessies erg productief waren.”
VERTEL ME MEER
2021-07-01 01.04.02-3

Mijn aanpak

 

In mijn aanpak begin ik bij jou, en indien van toepassing met je partner, afzonderlijk. Ik help je om stevig te gronden vanuit wie jij in de kern bent. Daarbij kijk ik ook naar jouw Human Design profiel en eventueel je Gene Keys om hier scherpte in aan te brengen zodat jouw zelfinzicht groter wordt. Ben je single, dan is deze basis ook cruciaal om vervolgens van daaruit te reflecteren op voorgaande relaties die nog sporen nalaten. Bovendien is deze basis belangrijk om helderheid te scheppen over wat voor jou van wezenlijk belang is in een nieuwe relatie. Ben je samen met je partner, dan kijk ik na een individuele sessie met jullie afzonderlijk samen met jullie naar de relatie, hoe jullie je tot elkaar verhouden en daarin uitdagingen aangaan, hoe jullie communicatie is en waar mogelijkheden liggen voor meer verdieping.

 

De vorm waarin ik werk kan een traject van een aantal sessies zijn, dan wel (in combinatie met) een meer compacte en intensieve aanpak van een dag met jou (en je partner) op een fijne locatie weg van de waan van de dag. Welke vorm ook, ik start altijd met een online kennismaking met jou (en je partner) om zicht te krijgen op de situatie, de problemen en de uitdagingen die er zijn. Mocht er van beide kanten een klik zijn, dan doe ik veelal ter plekke een voorstel om jou/jullie verder te helpen. In mijn planning houd ik er rekening mee dat snel schakelen soms nodig is. Dit betekent dat je doorgaans al binnen enkele dagen terecht kunt voor een online kennismaking en dat een sessie veelal binnen enkele weken plaats kan vinden.
JA, IK WIL VRIJBLIJVEND KENNISMAKEN

Veelgestelde vragen

Werk je alleen met stellen of ook individueel?

Ik werk als relatie coach zowel met stellen alsook met individuen die al dan niet in een relatie zitten. Veelal is het raadzaam om eerst zelf aan de slag te gaan. Om te reflecteren op hoe jij in het leven staat en vervolgens hoe je je tot de relatie verhoudt. Door deze aanpak borg je dat je eigen verantwoordelijkheid neemt en je je niet verschuilt achter de ander, dan wel de relatie.

 

Wat te doen als mijn partner niet mee wil?

Het is niet fijn als je partner niet mee in de hulpvraag rondom jullie relatie. Toch is het belangrijk om elkaar daarin te respecteren en ook de timing. Aan jezelf werken en krachtiger in je eigen kern te staan heeft sowieso impact op je omgeving. Met andere woorden, als je zelf voelt dat je beweging wilt creëren, ga dan met jezelf aan de slag. En wie weet haakt je partner alsnog aan als hij of zij ziet wat er aan het veranderen is.

 

Pas je ook Human Design toe bij Relatie Coaching?

Jazeker, zowel door jezelf beter te leren begrijpen en je partner. Human Design biedt hiertoe mooie haakjes om meer begrip te kweken over en weer en de verschillen te erkennen en elkaar hierin de ruimte te geven. We zijn nou eenmaal niet hetzelfde ‘gewired’ en daarin is de waarde van kennis en vooral leren werken met je Human Design profiel van onschatbare waarde.

Doe je ook aan mediation?

Als relatie coach ligt mijn aandacht in het coachingstraject bij het verstevigen van de verbinding met jezelf om van daaruit je relatie te verbeteren, dan wel er een aan te gaan die jou ruimte geeft om te groeien en echt bij je past. Ik ben geen mediator. Dit wil zeggen dat als je in een scheiding ligt, dan wel zeker weet dat je wilt gaan scheiden ik geen scheidingsproces begeleid. Uiteraard heb ik wel mensen in mijn netwerk waar ik je naar kan doorverwijzen.

 

Wat is het verschil tussen relatietherapie en relatie coaching?

Het gaat niet zozeer om de woorden die je eraan geeft, dan wel wat het inhoudt. Relatie coaching dekt voor mij de lading van wat ik in mijn praktijk doe. Als relatie coach ben ik jouw gids om de verbinding met jezelf te verbeteren en te verdiepen, om patronen te doorbreken en te leren van eerdere ervaringen en steviger te staan in jouw centrum. Dit is de basis om van daaruit naar de relatie met je partner te kijken. Om samen te onderzoeken hoe je relatieproblemen kunt overwinnen, of je een diepere verbinding aan kunt gaan en daarin elk meer eigen verantwoordelijkheid te nemen.

Boek meteen een gratis kennismaking