CEO Coaching

Evelien vanEs portrait

Sparring Partner voor Executives

Als CEO sta je regelmatig voor grote uitdagingen. In de loop der jaren heb je een eigen leiderschapsstijl ontwikkeld. Net als ieder mens verander ook jij en dat voel je op dit moment. Er is iets aan het verschuiven en daar wil, en moet je, naar je gevoel iets mee. Dit heeft namelijk impact op hoe je in het leven staat en ook hoe je invulling geeft aan jouw rol en je leiderschap. Het gebrek aan ruimte voor jezelf begint op te spelen. Er mag een nieuwe frisse wind waaien, maar waar begin je om hierin verandering aan te brengen? En, welke opties zie je en wat is de impact als je andere keuzes gaat maken, op jezelf, je omgeving, je leiderschap en de organisatie. Je bent je ervan bewust dat de tijd is aangebroken om ‘het’ aan te gaan. En dit begint bij jou. Is dit jouw moment om met CEO coaching aan de slag te gaan en blijvende verandering te creëren?
BOEK EEN VRIJBLIJVENDE KENNISMAKING

Iemand die jou ziet

Je hebt behoefte aan een Executive coach met jarenlange ervaring met bestuurders, iemand die jouw wereld kent, maar bovenal iemand die jou ziet. Iemand die een kritische sparring partner is en jou helpt om afstand te nemen en prikkelt om jezelf en het leven dat je gecreëerd hebt waar te nemen. Zodanig dat je van binnenuit helderheid kunt scheppen en met een blik op de toekomst je visie scherper krijgen op hoe jij verder wilt. Je wilt daartoe in gesprek met iemand die jou op een sympathieke maar doortastende wijze confronteert en zichtbaar maakt wat voor jou nog niet zichtbaar is. Iemand die executive coaching doet met oog voor verdieping, verbinding en het volledige plaatje (werk, privé). Je wilt iemand treffen die in staat is om jou te zien voor wie je werkelijk bent.

Eenzaam aan de top

 

Mensen zeggen wel eens ‘het is lonely aan de top’ en dit is niet voor niets. In je rol als CEO of Executive sta je veelal alleen voor ingewikkelde vraagstukken die krachtig leiderschap van je vragen. Mensen in je team en organisatie vragen voortdurend iets van je, of dit nu gaat om je visie op complexe ontwikkelingen, dynamisch leiderschap of als klankbord voor issues van topmanagers en collega’s. Ook al ben je sociaal gezien bedreven en geliefd, zakelijk verantwoordelijk, het bestaan als bestuurder breekt je soms op. Dit roept een gevoel van eenzaamheid op, geleefd worden door je rol en je omgeving en weinig aan jezelf toekomen. Je voelt dat er een kentering mag ontstaan, zonder dat je weet hoe dat er precies uitziet. Je bent nieuwsgierig om te ontdekken hoe jij je verder kunt en wilt ontwikkelen, waarbij jij centraal staat en van daaruit een wenkend perspectief mag ontstaan.
JA, IK WIL VRIJBLIJVEND KENNISMAKEN
Eenzaam aan de top

You can’t see the picture while you are in the frame

Klaar voor een doorbraak

De impasse die je van binnenuit ervaart heeft invloed op jou en je energie. Ook al merkt de buitenwereld hier veelal niet direct iets van, jouw binnenwereld begint steeds meer te schuren. Je bent toe aan een doorbraak en misschien bestaat deze uit een subtiele maar duidelijke verschuiving van binnenuit die het verschil maakt. Wat je wilt is meer ruimte voor jezelf en jouw expansie als mens en in je rol als leider. Daarbij wil je concrete handvatten en ideeën hoe je hier in de praktijk vorm aan kunt geven zodat je vanuit een aantrekkelijk wenkend perspectief een nieuwe wind kunt laten waaien. Als executive coach ben ik er voor je om hier een helder licht op te schijnen. Wat ik hierbij van jou nodig heb is dat je ruimte creëert om afstand te nemen en hier prioriteit aan geeft om de CEO coaching voor je te laten werken.
Evelien van Es - spreker ondernemerschap en management

Onafhankelijk, prikkelend en doortastend

In een executive coaching traject staat voor mij als CEO coach voorop dat je een onafhankelijke kundige coach tegenover je hebt. Onafhankelijkheid is essentieel om zonder randvoorwaarden, uitgangspunten en kaders in vertrouwen en met een open vizier aan de slag te kunnen. Pas dan heeft de executive coaching de waarde die het mag hebben van waaruit jij je persoonlijke verantwoordelijkheid kunt nemen. In mijn stijl en aanpak ben ik doortastend, strategisch sterk en sensitief. Ik voel feilloos aan wat er bij jou van binnen gebeurt, om vervolgens van daaruit jouw grootste uitdagingen te bespreken en perspectieven te bieden. Dit is een samenspel tussen jou als executive en mij als executive coach waarbij ik de stip op de horizon en het resultaat bewaak.

 

Echte aanwezigheid
In de wereld van executive coaches is het prettig dat ik jarenlang op bestuurdersniveau heb gelaveerd als leidinggevende en adviseur met als aandachtsgebied verander- en communicatietrajecten. In executive coaching is dit fijn omdat ik veelal de dynamiek doorzie en me goed kan verplaatsen in uitdagingen waar je als bestuurder voor staat. Naast mijn strategische vaardigheden en gave om stappen vooruit te kunnen kijken en is de kracht vanuit mijn (CEO) coaching om vanuit echte aanwezigheid goed te voelen wat er werkelijk speelt. Hierdoor help ik je zichtbaar maken wat voor jou wellicht nog niet zichtbaar is.
Ze stelt de juiste vragen en vraagt door

 

“Op een hele prettige manier heeft Evelien ons vennoten-team met haar coaching geholpen een stevige verbinding te leggen tussen onze individuele dromen en verlangens en de purpose van onze organisatie. Evelien krijgt het voor elkaar dat iedereen onverbiddelijk eerlijk is. Dit doet zij door de juiste vragen te stellen en daarop door te vragen, maar vooral door je de tijd en ruimte te geven het juiste antwoord voor jezelf te formuleren. Werken met Evelien als executive coach voelt als een pas op de plaats, zodat je eerlijk kunt kijken naar waar je nu staat. Ben ik nog steeds aan het doen wat ik me had voorgenomen te doen?”

 

– Tamira Nicolai – van Vught, Founder TWST
Tamira-Nicolai-van-Vught

Een Executive coaching traject

Executive coaching doe ik zowel in de vorm van losse coaching sessies alsook een executive coaching traject bestaande uit meerdere sessies, dan wel in combinatie met een langere sessies van een dag of dagdeel. Voorafgaand aan de coaching vind er een kennismaking plaats waarin we elkaars energie kunnen proeven en jouw hulpvraag of dilemma’s besproken worden. Op basis daarvan deel ik met je welke vorm van executive coaching het meest passend is bij jouw hulpvraag. Zodanig dat we vlot kunnen schakelen en aan de slag kunnen met de CEO coaching.

 

Teamcoaching
Naast mijn werk op het gebied van executive coaching begeleid ik ook management teams tijdens heidagen, off sites of teamdagen om de onderlinge verbinding, samenwerking en communicatie te optimaliseren. Dit doe ik zowel in het Nederlands alsook in het Engels voor internationale teams. Wil je meer weten over de mogelijkheden van mijn executive coaching in de vorm van teamcoaching? Stuur dan een mail naar contact@evelienvanes.com of een bericht via deze weg.

 

Combinatie Executive Coaching & Teamcoaching
Regelmatig werk ik als executive coach een-op-een met de CEO, andere executives en senior managers alsook met het managementteam als geheel. Executive coaching heeft niet alleen invloed op de persoon die het zelf betreft, maar ook op zijn of haar directe omgeving. Dit is een waardevol bijkomend effect van de verandering en het ripple effect op het managementteam en de organisatie als geheel. Ook al is de verandering op de interne cultuur en interne organisatorische processen soms best groot. Zolang bij veranderingen een sterke betrokkenheid van sleutelfiguren, medewerkers en teams in de organisatie wordt georganiseerd.
Snelle resultaten en een heel positief gevoel

 

“De vanzelfsprekendheid, openheid, integriteit en haar scherpe analyse maken de gesprekken met Evelien als executive coach tot een zeer inspirerende ervaring. De directheid in het gesprek en het stellen van de juiste vragen gaven mij snel inzicht en vooral vertrouwen in de oplossingen die voor mij relevant waren. Het effect van een paar gesprekken met Evelien en haar coaching is voor mij zeer verrassend; snelle resultaten en een heel positief gevoel. Het voelt alsof ze mij heeft opgetild en naar de juiste plek heeft gebracht van waar ik verder kon met meer vertrouwen op intuïtie, milder en zonder oordeel. Een absoluut unieke en onvergetelijke ervaring om zo’n bijzonder mens als Evelien te mogen ontmoeten.”

 

– Theo van Esch
The van Esch over business coaching Evelien van Es

Veelgestelde vragen

Hoe ga je om met vertrouwelijkheid als je met meerdere executives werkt?

Alles wat in een een-op-een setting besproken wordt blijft daar, tenzij hier in overleg en in het belang van het team expliciet andere afspraken over worden gemaakt. Het is de basis voor mijn werk in CEO coaching om verantwoordelijk om te gaan met de informatie die boven tafel komt. Voor mij is dit een vanzelfsprekendheid in mijn werk als coach en dit geldt voor iedereen die bij mij aan tafel zit, of dit nu executive coaching, business coaching of life coaching betreft.

In hoeverre bijten CEO coaching en Managementteam coaching elkaar?

Niet, het versterkt elkaar juist. Door de combinatie van teamwerk en op individueel niveau heb ik zicht op individuele uitdagingen en dynamieken en hoe dit zich in het team manifesteert. Dit zorgt ervoor dat de optelsom van 1+1 11 is ipv 2 of 3.

Boek meteen een gratis kennismaking