Diepgang in relatie

Verlangen naar meer diepgang

In beweging zijn qua persoonlijke groei en ontwikkeling heeft altijd impact op je relaties, of dit nou om je liefdesrelatie gaat, om vriendschappen of om zakelijke relaties. Naar mate je bewuster wordt en je meer van je ware zelf laat zien, wordt je verlangen groter om ook in relaties meer diepgang te vinden. Niet zozeer als luxe, maar als noodzaak omdat je merkt dat veel relaties en vriendschappen met jouw verandering in een ander daglicht komen te staan. Je merkt dat je je minder kan vinden in de ander en de verschillen drijven jou en de ander in de relatie uiteen. Als deze verandering eenmaal op gang komt is deze niet meer te stoppen en bovendien onomkeerbaar.
BOEK EEN GRATIS KENNISMAKING

Oneigenlijke loyaliteit

 

Veranderingen die je opmerkt met je wens naar meer diepgang in relatie(s) kunnen soms pijnlijk en confronterend zijn. Het is goed denkbaar dat je loyaal bent naar je partner, vriend of samenwerkingspartner en dat je loyaliteit hoog in het vaandel staat en richting de ander leidend is. De vraag is alleen of er sprake is van oneigenlijke loyaliteit. Daarmee bedoel ik dat je loyaal bent om in feite de ander te pleasen, daarbij voorbijgaand aan jezelf en wat jou dient. Je maakt jouw individualiteit en jouw (ziels)ontwikkeling ondergeschikt aan de relatie en/of samenwerking. Vroeg of laat zal dit leiden tot frictie. Relaties en samenwerkingen zijn er om jou te dienen in jouw ontwikkeling. Hoe meer jij vanuit jouw ware essentie in de relatie, dan wel samenwerking, staat, hoe beter je van daaruit jezelf en de ander dient.
JA, IK WIL VRIJBLIJVEND KENNISMAKEN
2022-07-24 11.25.47

Met verandering eerst meer schuring

Het is niet iets om van te schrikken als je merkt dat er door jouw verandering meer schuring ontstaat in relaties. Doordat je verandert krijg je een andere kijk op de wereld, op anderen en dit begint bij de verandering van binnenuit. Dit is heel natuurlijk. Doordat je jezelf beter leert kennen, vanuit wie je in essentie bent, vertaalt dit zich in je gedrag en de energie die je uitstraalt. Dit merkt je omgeving en kan tot pijnlijke momenten leiden. Misschien zeggen mensen tegen je dat je zo veranderd bent of wellicht krijg je kritiek dat je ‘de laatste tijd jezelf niet (meer)bent’. Logisch, je bent in beweging en daarmee de boel aan het opschudden. Dit heeft impact op jezelf en je omgeving. Die schuring voel je zowel in je interactie met je omgeving als binnenin jezelf. Dit kan zich uiten in een gevoel van eenzaamheid, je niet begrepen en gezien voelen en er kan soms twijfel ontstaat. Dit zijn reacties die veel voorkomen, de kunst is om niet in angst te schieten, maar aangaan wat er zich aandient en hiertoe de moed hebben.

Show me your friends I’ll show you your future

2023-02-11 13.59.28

Meer diepgang in vriendschappen

 

Als je op zoek bent naar meer diepgang in relatie is het onvermijdelijk dat dit de vriendschappen die je hebt raakt. Men zegt wel ‘je bent het gemiddelde van de vijf mensen met wie je het meest omgaat’ en dit besef kan best confronterend zijn. Niet alle vriendschappen zijn bedoeld om een leven lang mee te gaan. Soms kom je mensen tegen waar je in een bepaalde periode in je leven veel mee deelt en gesprekken mee voert die passen bij jouw behoefte op dat moment. Jijzelf, maar ook de ander en de wereld is voortdurend in beweging. Jouw behoefte aan meer diepgang kan dusdanig groot zijn dat sommige vrienden en jij elkaar niet meer begrijpen en niet langer in elkaar herkennen wat er voorheen wel was (of wellicht is het er nooit geweest). Hoe ga je hiermee om? Kun je elkaar nog vinden en wat is ervoor nodig zodat dit voor jou en de ander klopt? Of is het de bedoeling dat je meer afstand neemt van bepaalde mensen en hoe pak je dit aan? En hoe ontmoet je nieuwe mensen waar je diepgaande gesprekken mee kunt voeren, mensen die beter passen bij waar je staat of naartoe groeit? Herken je je in deze vragen, meld je dan aan voor een vrijblijvende verkenning waarin je jouw hulpvraag aan me voor kunt leggen.
JA, IK WIL VRIJBLIJVEND KENNISMAKEN

Klanten over Evelien als coach

 

““In mijn zoektocht naar de juiste coach die mij kon begeleiden om meer te voelen en beter in contact te komen met mezelf; ben ik bij Evelien terecht gekomen. Een life coach die kan voelen als geen ander. Put uit jaren ervaring. Prikkelde mijn hart en verstand. Doorbrak patronen. Gaf me nieuwe inzichten. Hielp me bij mezelf te komen. Daagde me uit. Dit alles in een ongedwongen setting en altijd omringd door de unieke, fijne energie die Evelien als een tweede huid draagt en bijzonder prettig op mij heeft afgestraald. Ik leef een ander leven. Dit was het beste cadeau wat ik mezelf ooit heb gegeven.“
– Chris van Luxemburg
“Ik laat me graag door Evelien coachen, haar rust en ruimte in combinatie met haar betrokkenheid, humor en passie is heel fijn. Ze deinst er niet terug voor weerstand of situaties die een behoorlijke moeilijkheidsgraad in zich hebben. Ik heb onder andere haar stille kracht ervaren in gesprekken met mijn samenwerkingspartner. Ze blijft rustig, behoudt het overzicht en heeft een betrokken en professionele manier van handelen.
– Astrid Kies
“Evelien is een coach die zich uitstekend in kan leven in de problematiek van haar klanten. Zij weet en voelt als geen ander waar mijn pijnpunten liggen en weet mij zodanig te inspireren en motiveren dat ik echt wakker geschud word. Door haar voel ik mij goed en sta ik echt anders in het leven. Dit voelt super. Ik vind haar een heel bijzonder mens, de manier waarop zij een veilige en vertrouwde setting creëert en flexibel met je behoefte omgaat is opmerkelijk. Evelien voelt de situatie erg goed aan en handelt daar vervolgens naar. Ik ben haar erg dankbaar voor wat het me gebracht heeft.”
– Sjaak Muller

Behoefte aan meer diepgang in je liefdesrelatie

2022-06-28 07.37.03
Met je liefdespartner wil je meer betekenisvolle en diepgaande gesprekken voeren over onderwerpen en thema’s die er voor jou echt toe doen. Wellicht heb je op dit moment een liefdesrelatie waarin je merkt dat er, door jouw eigen ontwikkeling, een verschuiving plaatsvindt in wat belangrijk voor je is en waar je behoefte aan hebt. Dit kan spanning geven, je gaat minder goed luisteren naar elkaar, voert minder of geen diepe gesprekken meer, waardoor delen wat er in je omgaat niet of nauwelijks gebeurt. Dan wel dat jij en je partner elkaar in woorden, gevoelens en emoties niet goed (meer) kunnen vinden. Veelal is er hierdoor ook minder (of gebrek) aan intimiteit. In ieder geval niet vanuit een diepere verbinding met elkaar. Lukt het je nog om echt te luisteren naar de ander, of ben je elkaar aan het kwijtraken? Dan is het hoogtijd om aan de slag te gaan en te ontdekken of je met je partner een gezonde relatie tot stand kan brengen op een manier waarop het voor jou en je partner werkt. Om hier met z’n tweetjes uit te komen lukt in veel gevallen niet. Daarvoor zit je er beiden simpelweg te dicht op.
JA, IK WIL VRIJBLIJVEND KENNISMAKEN

Als je op dit moment geen relatie hebt

Heb je op dit moment geen vaste relatie maar voel je wel een verlangen naar meer diepgang in een toekomstige relatie, ook dan is er werk aan de winkel. Leren over jezelf, jezelf zien voor wie je werkelijk bent en de heelheid in jezelf voelen is de basis om een gezonde relatie met diepgang aan te trekken. In het leren kennen van jezelf is het de moeite waard om eerdere liefdesrelaties de revue laten passen. Zodanig dat je daarin ziet waar je bij jezelf verwijderd bent geraakt. Het gaat daarbij niet om de ander, maar om wat er bij jou is gebeurd, waardoor je getriggerd werd, hoe je daarmee omging en hoe dit anders kan. Pas als het fundament van binnenuit klopt en je weet wat voor jou van wezenlijk belang is in een relatie ga je in je kracht staan en straal je uit wat je wilt aantrekken. Dit werkt alleen als het van binnenuit klopt.

Herijking van je relatie

 

De basis van wat ik in mijn coaching doe is mensen helpen om verbinding te maken met wie zij in de kern zijn. Hoe steviger en dieper je verankert staat en in verbinding met jouw zijnskracht, hoe beter je in staat bent om van daaruit zuiver in je relatie te staan. Regelmatig komen relatieperikelen aan de orde in mijn coachingspraktijk. De basis om te werken aan je relatie ligt echter bij je eigen proces van bewustwording, het trouw zijn aan jezelf en jouw weg bewandelen. Hoe jij en je partner in het leven staan zijn twee verschillende dingen, dit houd ik in mijn werk zuiver om vergroeiing en verstikking te voorkomen. Vanuit dit vertrekpunt werk ik met jou en je partner om te kijken naar de relatie als losse entiteit en niet andersom. Een huis op drijfzand houdt immers geen stand. Bovendien vraagt elk huis onderhoud en af en toe een herijking.
Business & Life coach; Business Coach; Life Coach; Human Design Coach

Uiteenlopende behoeftes in samenwerkingsrelaties

In samenwerkingen kun je er ook tegenaan lopen dat jouw behoefte aan meer diepgang in relatie met je samenwerkingspartner tot spanningen leidt. Een samenwerking ga je met elkaar aan omdat er een gedeelde droom is, een business idee of een gelegenheid waardoor een samenwerking tot stand komt. Het fundament van waaruit een samenwerking tot stand kom verschilt nogal. Soms is er grondig voorwerk gedaan om vanuit individuele dromen, purpose en visie te komen tot gemeenschappelijke kernwaarden, een purpose en een visie. Ongeacht hoe gedegen het fundament is, het is aannemelijk dat met de persoonlijke ontwikkeling van (een van) de partners, met de tijd dromen en elkaars behoeften uiteen gaan lopen. De fijne samenwerkingsrelatie lijkt ineens te leiden tot woorden, elkaar minder goed – of niet –begrijpen. Zodanig dat delen van wat er werkelijk speelt uitblijft en de verbinding wegebt. In mijn praktijk begeleid ik samenwerkingspartners om te ontdekken of de relatie nieuw leven ingeblazen kan worden of dat het beter is om elkaar los te laten en zodoende elkaars verdere groei en ontwikkeling niet in de weg te staan.
JA, IK WIL VRIJBLIJVEND KENNISMAKEN

Veelgestelde vragen over diepgang in relatie

Doe je ook aan relatiecoaching?

Ja, echter vanuit de basis van jou als individu en zo ook voor je partner. Dit wil zeggen dat niet de relatie in mijn coaching het vertrekpunt is, maar dat jij en je partner dat zijn. Dit is de reden dat ik dit schaar onder life coaching, de relatie met jezelf is het vertrekpunt. Vanuit jouw eigen kern (en die van je partner), met je behoeftes, gevoelens en de liefde en het vertrouwen in jezelf als basis. Pas dan kun je vanuit een stevige aarding en ieders eigen waarheid kijken naar de relatie. Zodanig dat jullie van daaruit meer betekenis kunnen geven aan jullie relatie.

Waaruit bestaat je hulp in samenwerkingsrelaties?

Indien er in samenwerkingsrelaties verwijdering ontstaat, veelal gebeurt dit geleidelijk aan, help ik partners om een herijking te doen van de samenwerking. Veelal is de intentie voorafgaand niet om uit elkaar te gaan, maar om te kijken of de strategie naar de toekomst concreter kan en partners daarin helderheid hebben over hun eigen rol daarbinnen. Daartoe zijn er onderling al wat gesprekken gevoerd, maar lopen partners vast. Ik ben er als coach om een gedegen herijking te begeleiden waarbij de individuele dromen en purpose van de partners het vertrekpunt zijn om van daaruit te kijken naar het gezamenlijke bedrijf als entiteit. Zodanig dat helder wordt hoe de toekomst eruit ziet voor beide partners an sich en het bedrijf.

Boek meteen een gratis kennismaking