Hoe Human Design je leven gemakkelijker kan maken

Moeitelozer navigeren; Human Design

Hoe Human Design je leven gemakkelijker kan maken

Als je in een gesprek Human Design laat vallen is de kans groot dat diegene er wel eens van heeft gehoord, dan wel er wel eens iets mee heeft gedaan. Toch zie ik in de praktijk dat veel mensen er de vruchten nauwelijks van plukken omdat het profiel geduldig in de lade blijft liggen. Dit terwijl het vergroten van je zelfkennis en het verankeren en leren belichamen van jouw Human Design en Gene Keys profiel je ongelofelijk veel kan brengen. Het kan je leven zoveel makkelijker maken, je relaties en samenwerkingen verbeteren. Door er actief mee te werken leer je moeitelozer navigeren in je werk en in het leven in het algemeen. 

 

Concreet toepasbaar, maar geen quick fix

In mijn leven heb ik inmiddels veel gedaan ter ondersteuning in mijn proces van het vergroten van mijn zelfinzicht. Zowel in de afgelopen 10 jaar als zelfstandig coach, maar ook in de jaren ervoor in mijn corporate loopbaan. Van alle methoden en aanpakken heeft Human Design en de Gene Keys me het meest gegrepen, omdat dit voor mij de meest concrete en in potentie meest verdiepende inzichten aanreikt over hoe je je (werkende) leven makkelijk kan maken. Door te herkennen wanneer je tegen de stroom inzwemt en je jouw potentieel in de weg staat. Human Design en de Gene Keys voor je laten werken is geen ‘quick fix’. Het is niet dat je met het uitdraaien van je Human Design profiel alleen alle antwoorden hebt.

 

Herkennen, erkennen en leren toepassen

De kracht van het leren werken met jouw Human Design en de Gene Keys profiel is dat je gaat herkennen, erkennen en het concreet toepasbaar maken van hoe je moeitelozer leert navigeren in je werk en je leven in het algemeen. Dat je leert hoe je met minder weerstand meer bereikt. Denk daarbij aan het verbeteren van je liefdesrelatie, vriendschappen, samenwerkingen met collega’s, met je manager of zakenpartner, maar ook met klanten en met je kinderen of ouders. Zo zijn er klanten die in hun privé relatie een waardevolle verdieping realiseren met behulp van het werken met hun profiel en dat van hun partner. Zo geldt dit ook voor teams.

 

Het begint met een concrete hulpvraag

De meest effectieve manier om met je profiel aan de slag te gaan, is beginnen met een concrete hulpvraag. Hoe concreter je vraag, hoe gerichter je aan de slag kunt ondersteund door Human Design en/of de Gene Keys. Vragen die ik regelmatig hoor zijn:

  • Ik loop op mijn werk tegen een aantal dingen aan die me frustreren, dit beïnvloed mijn werkplezier en de samenwerking met collega’s. Hoe kan ik hier beter mee omgaan?
  • De organisatie waar ik werk is in korte tijd hard gegroeid, dit vraagt van mij om daarin mee te bewegen, zowel qua leiderschap als ook in de communicatie binnen mijn team en naar het management erboven. Hoe kan ik hier beter mee omgaan en invulling aan geven?
  • Ik heb hard gewerkt om te bereiken waar ik nu sta, zowel zakelijk als ook persoonlijk. Nu voel ik dat ik een nieuwe stip op de horizon nodig heb om naartoe te werken, maar ik weet niet wat dit is en hoe ik daar kom?
  • Ik heb sinds kort een nieuwe relatie en worstelt met gevoelens van onzekerheid en merk dat ik aan het wankelen wordt gebracht. Hier voel ik me erg ongemakkelijk bij en hier wil ik los van komen, hoe doe ik dat?
  • De afgelopen tijd ben ik met Human Design in aanraking gekomen en ik wil aan de hand hiervan mezelf en mijn schaduwkanten nog beter begrijpen en zicht krijgen op hoe ik me zakelijk verder kan ontwikkelen. Ook wil ik privé handvatten krijgen in hoe ik mijn relatie verder kan verdiepen en beter om kan leren gaan mijn kinderen.

 

Starten met Human Design

Het is raadzaam om te beginnen met het begrijpen van de basiselementen van je Human Design profiel. Denk daarbij aan je energetische signatuur in de vorm van je ‘Aura Type’, je ‘Strategie’ en je ‘Innerlijke Autoriteit’. Je innerlijke autoriteit is jouw manier om tot beslissingen te komen die passen bij jouw natuur. Daarnaast kun je je verdiepen in een van de 12 profielen die je hebt. Je profiel geeft vrij gedetailleerd zicht op hoe je bewuste persoonlijkheid en onbewuste ‘design’ in elkaar steekt.

 

De 9 centra van je Body Graph

Als je helderheid wilt over hoe je je verhoudt tot anderen en je omgeving is het zeer de moeite waard om te kijken naar de 9 energiecentra van je ‘Body Graph’ en de mate waarin deze gedefinieerd dan wel ongedefinieerd zijn. Daarbij hebben de gedefinieerde centra een meer consistente energie en resoneren de open centra meer mee met de omgeving en het energieveld van anderen. Daarnaast is nog je ‘definition’ bepalend voor de mate waarin je helderheid krijgt over de informatie die in jouw systeem zit. Dit wordt bepaald door de manier waarop de gedefinieerde centra in je ‘Body Graph’ met elkaar zijn verbonden door gedefinieerde ‘gates’ en ‘channels’. Wil je een stapje verder dan kun je ook naar de verschillende gedefinieerde kanalen in jouw profiel kijken.

 

Misverstanden en conflicten voor zijn

Om je eigen Human Design profiel beter te begrijpen en met name in de context van andere profielen is het interessant om het profiel van je partner, vriend, ouder, kind of collega eens te bekijken. Enerzijds om beter te begrijpen welke dynamieken er spelen in jullie communicatie en interactie in het algemeen. Zo zijn er grote verschillen in hoe een Manifestor, Projector, Reflector of Manifesting Generator of Generator opereren. Door vanuit Human Design naar de mensen en wereld om je heen te kijken vergroot je begrip en ben je in staat om bruggen te slaan en misverstanden en conflicten voor te zijn. 

 

Verdieping met de Gene Keys

De Gene Keys noem ik ook wel het broertje of zusje van Human Design, en biedt oneindig veel mogelijkheden voor verdieping en het vergroten van je zelfinzicht. De Gene Keys zijn er om je meer in harmonie met jezelf, met anderen en met je omgeving te brengen. De Gene Keys worden ook wel een ‘rechter hersenhelft teaching in een linker brein pak’ genoemd. Inzage in je Gene Keys profiel wakkert aan dat je meer van je uniciteit herkent, erkent en laat zien in doen en laten. Van kennis hebben naar het leren belichamen. Hierbij is rijping van inzichten van cruciaal belang. Het is geen quick fix van kennis tot je nemen, maar stapje voor stapje meer zelfinzicht krijgen. Dit vraagt van je om in de spiegel te kijken, te reflecteren en te contempleren, sommige dingen af te leren die zijn aangeleerd en in feite je wijsheid te vergroten. Dit doe je niet in een paar weken, maanden of in een jaar, daar mag je gerust de rest van je leven voor gebruiken en telkens een stap verder te komen.

 

Toepassing in je werk

Naast het verbeteren van de samenwerking en communicatie met collega’s en in- en externe stakeholders is Human Design waardevol om slagvaardige teams te bouwen waarin men elkaar aanvult en iedereen een rol inneemt die hem of haar natuurlijk valt. De diepgang die je met de Gene Keys kunt bereiken begint helderheid over jouw innerlijke purpose, pas dan kun je kijken naar hoe zich dit verhoudt tot je werk. Vervolgens kun je kijken naar hoe je deze purpose het beste in kunt zetten ten behoeve van je team, de organisatie, je community en/of je klanten. Zodanig dat je purpose het grotere geheel dient. Dit is de aanpak vanuit de Gene Keys; van binnen naar buiten. Dit sluit moeiteloos aan op mijn werkwijze in het scheppen van helderheid, of dit nou over werk, carrière, relaties of samenwerkingen gaat.

 

Van 1+1 niet 2 of 3 maken, maar 11

Voor wat betreft de team- en organisatiecontext is het vergroten van zelfinzicht de benadering die de hefboom creëert waardoor de optelsom van 1+1 niet 2, of 3 wordt maar 11. Hoe zelfbewuster elk teamlid is hoe groter de som van de delen in de samenwerking en daarmee de resultaten van het team.

 

Wil je meer weten?

Ben je nieuwsgierig in hoe je aan de hand van jouw Human Design profiel en je Gene Keys de kwaliteit van jouw leven, je werk en je relaties, dan wel je samenwerking kunt verbeteren? Kijk dan hier voor meer informatie en/of neem direct – geheel vrijblijvend – contact met me op, dan bespreken we tijdens een online video call jouw specifieke hulpvraag. Je kunt je hieronder meteen een afspraak inplannen. Schroom niet, ik zie de afspraak met jou graag tegemoet. 

BOEK EEN GRATIS KENNISMAKING


Evelien van Es is internationaal business & life coach, spreker en auteur van Wees Onverbiddelijk Jezelf (Be Relentlessly Yourself) en De Kracht van Purpose-gedreven organisaties (Power of Purpose Driven Teams & Organizations). Ze begeleid individuen en teams bij hun transformaties, maakt het voor hen (nog) onzichtbare zichtbaar en helpt van binnenuit helderheid creëren. Evelien is zeer betrokken, intuïtief en resultaatgericht. Ze werkt ook met Human Design & de Gene Keys. Naast haar ruime ervaring als coach heeft ze 20 jaar ervaring in en voor het bedrijfsleven als leidinggevende, interimmanager en consultant. Ze heeft een Master degree in Sociaal Culturele Wetenschappen (VU) en is sinds 2006 ondernemer. Daarnaast werkt ze als vrijwilliger in een hospice. Meer info.

Sharing is caring!

No Comments

Post a Comment