De kunst van ontvangen

De kunst van ontvangen

Geven en nemen is net als yin & yang. Toch zijn er veel mensen die het verrekte lastig vinden om de balans te vinden. Niet verrassend. Wat heb je immers vroeger als kind geleerd? ‘Het is beter om te geven dan te ontvangen…’. Dan ben je een goed mens, toch? How about this, de kunst van het ontvangen is net zo belangrijk.

 

Zeker in de wereld van coaches, therapeuten en aanverwante dienstverleners zie ik het veel. Mensen die het ingewikkeld vinden om ook te kunnen ontvangen. Als er dan naast het werk ook privé onbalans is tussen geven en ontvangen wordt het een issue. Dan ontstaat er over de hele linie een verstoorde dynamiek. Herkenbaar, ook voor mijzelf. Als coach geef ik mijn klanten veel, vol overgave. Als ik privé onbalans voel en zelf onvoldoende kan leunen hakt dat erin. Mijn lijf begint dan te protesteren en dan weet ik wat me te doen staat en dat er ruimte mag zijn om te ontvangen.

 

Complimenten kunnen ontvangen

 

Afgelopen week in mijn workshop kwam het onderwerp van het kunnen ontvangen van complimenten ter sprake. Een van de deelnemers gaf aan dat ze, wanneer ze een compliment krijgt, altijd meteen een compliment teruggeeft. Mooi onderwerp waarop we met elkaar de diepte zijn ingegaan. Hoe is dat voor jou? Lukt het jou om een compliment te accepteren en iemand ervoor te bedanken en het daarbij te laten. Het volledig te ontvangen en tot je te laten doordringen. Zonder dat je er omheen praat, het afzwakt of het over de ander gaat hebben. Let er maar eens op, bij jezelf maar ook op hoe anderen reageren als je een compliment geeft. Het levert je waarschijnlijk waardevolle inzichten op.

 

Geven is alleen mogelijk omdat het ook in ontvangst wordt genomen

 

Er zijn culturen waarin het weigeren van iets wat iemand je geeft een regelrechte belediging is. Bekijk het eens zo. Wat is jouw recht om het recht van de ander om te geven te ontkennen? En kijk maar eens naar hoe het in de natuur gaat. Mensen en dieren ademen zuurstof in en vervolgens koolzuurgas uit. Terwijl organismen uit het plantenrijk koolzuurgas opnemen en zuurstof ‘uitademen’.

 

Zo is hun geven ons ontvangen en ons geven hun ontvangen

 

In feite is het geven alleen mogelijk omdat het ook in ontvangst wordt genomen. Als je die gedachte nou eens vertaalt naar het leven van alle dag.

 

Je tong afbijten als je een compliment ontvangt

 

Het ideaalplaatje is helder, maar wat nou als je te kampen hebt met een hardnekkige gewoonte om niet of lastig te kunnen ontvangen? Belangrijk is om je er in eerste instantie bewust van te zijn dat dit aan de orde is. Zoals ik hiervoor al aangaf loont het om het experiment aan te gaan door te observeren hoe jij hiermee omgaat. Als je dat helder in beeld hebt is het de kunst om dat wat er zichtbaar wordt ook daadwerkelijk te begrijpen zodat je de stap kunt zetten om het ingesleten patroon ook daadwerkelijk los te laten. Door het patroon wat jou zo eigen is te doorbreken. Voelt misschien wat tegendraads voor je, maar give it a try. Je kunt met complimenten goed oefenen. Bijt je tong even af als je een compliment ontvangt. Ontvang het compliment in z’n volle omvang. Geniet ervan en een glimlach en dankjewel is enough. Voor de gever is het heel waardevol om te zien dat iemand een compliment volledig kan ontvangen.

 

Overigens is het ook interessant om er eens bij stil te staan hoeveel complimenten je mist doordat je niet echt aandacht hebt voor je gesprekspartner (lees mijn eerdere blog over echte aandacht). De moeite waard om eens alert op te zijn.

 

Benieuwd naar je inzichten als je hiermee in de slag gaat. Delen van je ervaring is altijd welkom. Wil je mijn blogs voortaan rechtstreeks in je inbox ontvangen met bovendien als eerste mijn primeurs? Meld je dan hieronder aan.

 

AANMELDEN

 


 

Evelien van Es werkt als mentor & business coach met ondernemers en is daarnaast executive coach. Zij is oprichter en eigenaar van Signature 4 Success®. Daarin werkt zij met een team van ervaren loopbaan- en business coaches die klanten begeleiden bij hun transformaties. Helderheid creëren van binnenuit, dat is het credo. Evelien heeft daarvoor 20 jaar ervaring opgedaan in en voor het bedrijfsleven als leidinggevende, interimmanager en consultant. Ze heeft een Master degree in Sociaal Culturele Wetenschappen aan de VU en is sinds 2006 ondernemer. Meer info.

Sharing is caring!

No Comments

Post a Comment