Een gevulde agenda en je stem begeeft het

Een gevulde agenda en je stem begeeft het

Wat doe je als je agenda gevuld is met afspraken en je stem je in de steek laat? En niet alleen je stem, maar je hele lijf even niet meewerkt? Het overkwam mij de afgelopen dagen. Voor het eerst, sinds ik me kan heugen, heb ik ervaren hoe fijn het is om mijn stem dagen achter elkaar volledige rust te geven. Wat de stilte al niet met je doet.

 

De rust als een gift beschouwen

 

Heb jij je ook wel eens afgevraagd waarom mensen naar een stilte retraite gaan? Ik in ieder geval wel. Ik heb bewondering voor mensen die ervoor kiezen om dagenlang in stilte te zijn, maar heb zelf nooit zo die behoefte gevoeld. Toch kon ik de afgelopen dagen ervaren hoe prettig het was om niet te spreken, om niet te reageren als iemand je belt of als je kinderen je roepen. De rust die het je brengt is eigenlijk een gift.

 

Listen to silence, it has so much to say – Rumi

 

De meeste mensen horen zichzelf graag praten

 

Al vaker refereerde ik aan een blog die ik inmiddels alweer 3 jaar geleden schreef over echte aandacht. En ook de afgelopen dagen kwam dit inzicht opnieuw naar boven. De gesprekken die ik de week ervoor had gevoerd gingen in gedachten aan me voorbij. Mensen die je groeten maar geen aandacht hebben voor het moment. Die je een hand geven en ondertussen alweer met wat anders bezig zijn. Mensen die in een restaurant tegenover elkaar zitten, waarvan de een druk is met zijn telefoon en ondertussen zijn gesprekspartner links laat liggen. En dat terwijl je bewustzijn van de waarde van het ‘in het moment zijn’ zoveel toevoegt aan de kwaliteit van leven.

 

Wat heb je nodig om echte aandacht te hebben?

 

De vraag is, wat heb jij nodig om echte aandacht te hebben voor de dingen die je doet? Omring je je niet met mensen die je blij maken en inspireren of ben je eigenlijk altijd op de vlucht? Op zoek naar iets, waarvan je misschien niet eens weet wat het is? Wat heb je nodig om meer in het moment te leven? Om de dingen die je doet met meer aandacht te doen?

 

Wil je mijn blogs voortaan rechtstreeks in je inbox ontvangen met bovendien als eerste mijn primeurs? Meld je dan hieronder aan.

 
AANMELDEN

 


 

Evelien van Es werkt als mentor & business coach met ondernemers en is daarnaast executive coach. Zij is oprichter en eigenaar van Signature 4 Success®. Daarin werkt zij met een team van ervaren loopbaan- en business coaches die klanten begeleiden bij hun transformaties. Helderheid creëren van binnenuit, dat is het credo. Evelien heeft daarvoor 20 jaar ervaring opgedaan in en voor het bedrijfsleven als leidinggevende, interimmanager en consultant. Ze heeft een Master degree in Sociaal Culturele Wetenschappen aan de VU en is sinds 2006 ondernemer. Meer info.

Sharing is caring!

No Comments

Post a Comment