Ga eens tegendraads

Ga eens tegendraads

Zoveel mensen leven hun leven op de automatische piloot. Doen de dingen die ze al jaren zo doen. Staan er nauwelijks bewust bij stil of ze het leven van hun dromen leven. Het doet me denken aan de hamster die we vroeger thuis hadden. Dat beestje was als een dolle in een molentje aan het rondrennen. Alsof ie niet kon stoppen en geen uitgang vond.

 

Self fulfilling prophecy

 

Het werkt nou eenmaal zo dat gewoontes erin slijten. That’s part of life. Voor velen lijkt het alsof het leven eruit bestaat om de snelheid waarmee het voorbij gaat alleen maar op te voeren. Dat terwijl het geheim van het leven, zoals ik dat zie, toch echt anders is. Ik weet best dat er een dosis ‘guts’ voor nodig is om het leven van je dromen ook echt te gaan leven. Om niet te snel te denken dat het toch beter is om in je veilige zone te blijven. Of dat je dromen toch niet haalbaar zijn. Als je dat laatste denkt is mijn overtuiging dat je afstevent op een self fulfilling prophecy.

 

Je eigen patronen herkennen

 

Hoe je het ook bekijkt, het is een keuze wat je met jouw leven doet. Maar laat ik ermee beginnen om het klein te maken. Waar je mee zou kunnen beginnen is om bij jezelf te rade te gaan welke patronen in jouw leven zijn ingesleten die beginnen te schuren. Misschien een lastige vraag, toch ben ik ervan overtuigd dat als je jezelf even de tijd gunt om hierbij stil te staan, dat je wel een en ander kan bedenken. Het kan zijn dat je eigenlijk vindt dat je leven een beetje teveel kabbelt. Dat je dynamiek mist en dat het wel okay is, maar niet geweldig. Het kan ook zijn dat je sleur ervaart uit bepaalde routines in je leven en/of werk. Ben je iedere ochtend hetzelfde ontbijt beu? Schrijf alle op in je journal, wat zijn die patronen in je leven die je niet lekker zitten?

 

Als je dit voor jezelf hebt opgeschreven is de vervolgstap om voor jezelf eens op te schrijven hoe je je eigenlijk wilt voelen in je leven. Maak dat zo specifiek mogelijk en beantwoord deze vraag in de volle omvang. Daar bedoel ik mee, qua werk, privé (gezin), vriendschappen, gezondheid e.d. Als je dit opschrijft, stel jezelf dan een paar keer een verdiepingsvraag waardoor je nog concreter maakt wat je precies bedoelt.

 

Je dag beginnen met een ander ritme

 

Als je zover bent dat je je bewust bent van de ingesleten patronen en weet hoe je je op diverse levensgebieden wilt voelen, kun je voor jezelf kijken hoe je deze kloof kan dichten. Eigenlijk hoeft dat helemaal niet zo ingewikkeld te zijn als het misschien lijkt. Tegelijkertijd realiseer ik me dat het wel spannend kan zijn. Het is gewoon een kwestie van doen. Je kunt heel eenvoudig en klein beginnen. Start je dag eens met een ander ritme. Neem eens iets anders als ontbijt. Sta wat eerder op en begin de dag met een rondje hardlopen of wandelen. Lekker de buitenlucht in. Loop, fiets of rijd eens een andere route dan normaal. Kijk eens om je heen, wat voel je, wat zie je. Ik kan je garanderen dat je de wereld met andere ogen gaat bekijken. Dat je je gaat verwonderen over dingen die je voorheen niet zag. En ook dat je tot nieuwe ideeën en inspiratie gaat komen. Gewoonweg omdat je het initiatief neemt om tegendraads te gaan bewegen.

 

Vastgebakken patronen doorbreken

 

Het zijn de vastgebakken patronen die jou ervan weerhouden om te groeien. Op het moment dat je inziet dat je dit anders wilt, ben je al een heel eind op weg. Jij bent zelf degene die de doorbraak kan creëren. En niemand anders. Je krijgt het nou eenmaal niet op een presenteerblaadje. Bovendien kun je je afvragen of dat wel zo mooi is. Het is toch veel spannender om zelf het leven te gaan ontdekken. Life is precious.

Hulp nodig om jouw patronen inzichtelijk te krijgen en een duwtje in de, voor jou, juiste richting? Voel je vrij om contact met me op te nemen.

 

Wil je mijn blogs voortaan rechtstreeks in je inbox ontvangen met bovendien als eerste mijn primeurs? Meld je dan hieronder aan.

 

AANMELDEN

 


 

Evelien van Es werkt als mentor & business coach met ondernemers en is daarnaast executive coach. Zij is oprichter en eigenaar van Signature 4 Success®. Daarin werkt zij met een team van ervaren loopbaan- en business coaches die klanten begeleiden bij hun transformaties. Helderheid creëren van binnenuit, dat is het credo. Evelien heeft daarvoor 20 jaar ervaring opgedaan in en voor het bedrijfsleven als leidinggevende, interimmanager en consultant. Ze heeft een Master degree in Sociaal Culturele Wetenschappen aan de VU en is sinds 2006 ondernemer. Meer info.

Sharing is caring!

No Comments

Post a Comment