Het gevoel hebben anders te zijn

Anders zijn

Het gevoel hebben anders te zijn

Het gevoel hebben anders te zijn dan anderen. Met regelmaat hoor ik het bij klanten, veelal vanuit een gevoel dat ze er hinder van hebben. Dit heeft als resultaat dat ze juist de tegenbeweging gaan maken en zich gaan schikken en meebewegen, ondanks het feit dat ze zich anders voelen, net als het zwarte eendje. Dat terwijl het juist de parel in je business en je werk is, om je eigenheid naar voren te laten komen. Dat is wat jou uniek maakt.

 

Je gedragen als een kameleon

 

Weerstand voelen tegen anders zijn dan anderen zorgt ervoor dat je je wellicht juist als een kameleon gaat gedragen. Dit lijkt de meest makkelijke weg om maar niet als anders en eigen gezien te worden. Wellicht vanuit het gevoel om je niet eenzaam te willen voelen in het anders dan anderen zijn. Het dient je alleen niet om je voornamelijk te voegen naar andere mensen en omstandigheden. Je kunt er niet omheen wie je in essentie bent en ik hoop dat je zover komt dat je dit ook niet wilt. Dat je jezelf de ruimte wilt geven om uiting te geven vanuit het unieke mens dat je bent. Die eigenheid leent zich ervoor om in je business tot uiting te komen en vraagt erom, om juist dat zwarte eendje te zijn.

 

De juiste mensen om je heen

 

De juiste mensen om je heen verzamelen? Wat zijn de juiste mensen vraag je je wellicht af? Wat ik daarmee bedoel is je omringen met mensen die jou voeden. En dat hangt er helemaal vanaf wie je bent, waar je staat en wat je verlangen is. Verlang je ernaar om te blijven ontwikkelen? Zorg er dan voor dat je mensen om je heen hebt die je daartoe aanzetten en uitdagen. Ga maar eens na met wie je de meeste tijd doorbrengt. Zijn dat de mensen die passen bij wat jouw zielsverlangen is?

 

3 redenen dat mensen in je leven zijn

 

Lang geleden hoorde ik Jay Shetty zeggen dat er 3 redenen zijn dat mensen in je leven zijn. Dit inzicht is direct bij me blijven plakken. Het is krachtig, simpel en herkenbaar, namelijk:

  1. Sommige mensen komen in je leven om een bepaalde reden. Veelal beseffen we nadien wat die reden is. Dit inzicht is belangrijk voor de verwerking en acceptatie om in staat te zijn om los te laten en verder te gaan.
  2. In andere gevallen loopt iemand slechts een seizoen met je mee en is het daarna ‘gedaan’.
  3. Andere mensen komen vroeg of laat in je leven om bij je te blijven.

 

Verwachtingen loslaten

 

De kracht om er op deze manier naar te kunnen kijken is dat je de verwachting los mag laten dat iedereen een leven lang bij je hoort te blijven. Soms proberen we krampachtig iets met iemand te laten werken, of dat nou een vriendschap, samenwerking of relatie is. Blijkbaar is dit niet altijd de bedoeling en is het gevecht dat je voert en de weerstand die je denken erbij heeft, die het het pittigst maken. Dat is de kunst van het loslaten en vertrouwen te hebben dat alles gebeurt met een reden, hoe moeilijk die soms ook te slikken is. Alles wat er in ons leven gebeurt is een kans om je te ontwikkelen, om te leren over jezelf. Hoe mooi is het als we met dankbaarheid terug kunnen kijken naar de mensen die ons pad tijdelijk hebben gekruist. Ons daarmee hebben geholpen om onszelf beter te leren kennen. Veelal zie je in de tijd waarom iemand in je leven passeerde en weer vertrok. Laat het toe dat je in het moment de pijn mag voelen van verlies. Voel alleen goed of je je niet teveel vasthield in een verhaal dat je in je hoofd hebt gecreëerd rondom een persoon, dan dat dit werkelijk is wie deze gene was.

 

Om de cirkel nog even rond te maken, durf het zwarte eendje te zijn. Hoe meer je verbonden bent met wie je in essentie bent, hoe meer mensen er op je pad komen die passen bij wie je bent en waar je naartoe wilt. Dat is zowel privé alsook zakelijk van toepassing. En kijk eens wat je kunt doen om meer van jezelf in je business te laten doorsijpelen. Dat maakt je uniek en dat is wat de voor jou juiste mensen in je omgeving oproepen en waar ze je toe uitnodigen.

 

Wil je mijn blogs voortaan rechtstreeks in je inbox ontvangen met bovendien als eerste mijn primeurs? Meld je dan hieronder aan.

 

AANMELDEN

 


Evelien van Es is internationaal business & life coach, sparringpartner, spreker en auteur van Wees Onverbiddelijk Jezelf (Be Relentlessly Yourself) en De Kracht van Purpose-gedreven organisaties (Power of Purpose Driven Teams & Organizations). Ze begeleid individuen en teams bij hun transformaties, maakt het voor hen (nog) onzichtbare zichtbaar en helpt van binnenuit helderheid creëren. Evelien is zeer betrokken en resultaatgericht. Naast haar ruime ervaring als coach heeft ze 20 jaar ervaring in en voor het bedrijfsleven als leidinggevende, interimmanager en consultant. Ze heeft een Master degree in Sociaal Culturele Wetenschappen aan de VU en is sinds 2006 ondernemer. Meer info.

Sharing is caring!

No Comments

Post a Comment