Hard werken voor een leuk leven straks?

Hard werken voor een leuk leven straks?

Betrap jij jezelf wel eens op de gedachte dat je nu hard werkt om straks wellicht eerder te kunnen stoppen met werken? Je verdient goed en heb een gelukkig leven. Je hebt veel ballen in de lucht te houden en hebt wel een wat gejaagd bestaan, maar ach dat hoort erbij in deze fase van je leven…

 

Het raakt me als ik zie hoeveel mensen gehaast leven, hard werken om straks te kunnen genieten. Waarom raakt me dit eigenlijk, denk je wellicht? Het is de strijd die ik bij anderen zie die me terugbrengt naar mijn worstelingen als freelancer. Denken dat dit het leven is, het geluk. De ultieme vrijheid. Daar begon het toch allemaal mee? En toch diep van binnen een latent gevoel van ontevredenheid hebben. Maar bij gebrek aan zicht op anders doorgaan met leven. Dag in dag uit, in een relatief veilige cadans.

 

Leven in het hier en nu

 

Het leven is het hier en nu. Zo logisch als dit klinkt, zo weerbarstig is de praktijk. Ik heb het nog glashelder op mijn netvlies hoe ik zelf jarenlang buffelde voor uiteindelijk meer lucht en vrijheid later. Toen ik in 2006 uit loondienst ging deed ik dat omdat ik eigen baas wilde zijn. Ik verlangde naar de autonomie, naar de lucht die het me zou geven. De eerste jaren als zelfstandige was er geen vuiltje aan de lucht. Ik werkte hard, het ging goed en ik meende voldoening te krijgen uit mijn werk.

 

Wat ik toen nog niet wist

 

Nu weet ik hoe het anders kan en anders voelt als je echt vanuit je innerlijke drijfkracht bouwt aan je eigen bedrijf. Daarom realiseer ik me nu ook dat ik lange tijd ver van mezelf afstond. Ik had niet helder in beeld waar ik stond, wat me dreef en vooral waar ik naartoe wilde. Zoals ik dat om me heen nog zoveel zie, was het voor mij ook de waan van de dag die mijn wereld in stand hield.

 

Het kan echt anders

 

Het bewijs dat het anders kan is er. Er zijn voorbeelden te over en bovendien ben ik ervaringsdeskundige. Ik zie graag dat jij er je voordeel mee doet zodat je loskomt van een leven dat je niet ultiem gelukkig maakt. Waarom zou je er genoegen mee nemen om werk als een baan of een carrière te zien? Hoe zou het voor je zijn om missie-gedreven je leven te leiden en hier bedrijfsmatig invulling aan te geven?

 

Hoe moet ik dat doen

 

Droom eens weg dat je haarscherp weet waar je staat, wat je drijft en waar je naartoe wilt. Ik zal je op weg helpen door je een aantal vragen voor te leggen. Gun jezelf even de tijd om hierover na te denken en deze vragen zo concreet mogelijk te beantwoorden. Het is heel effectief als je dit met iemand bespreekt en hierover echt in gesprek komt. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om dit in eerste instantie voor jezelf te houden. Let wel, hoe actiever jij hiermee aan de slag gaat, hoe dichterbij de verandering is:

 

  1. Waar krijg jij op dit moment de meeste voldoening uit?
  2. Wat drijft jou?
  3. Hoe ziet je leven er straks uit als je stopt met werken en genoeg hebt verdiend (droom ‘ns weg)?
    – wat doe je?
    – waar ben je?
    – met wie ben je?

 

Ik ben benieuwd naar jouw beleving. Hoe is het voor je om deze vragen te beantwoorden? Wil je hierover sparren, laat het me weten, dan kom ik graag met je in gesprek.

 

Wil je mijn blogs voortaan rechtstreeks in je inbox ontvangen met bovendien als eerste mijn primeurs? Meld je dan hieronder aan.

 

AANMELDEN

 


 

Evelien van Es werkt als mentor & business coach met ondernemers en is daarnaast executive coach. Zij is oprichter en eigenaar van Signature 4 Success®. Daarin werkt zij met een team van ervaren loopbaan- en business coaches die klanten begeleiden bij hun transformaties. Helderheid creëren van binnenuit, dat is het credo. Evelien heeft daarvoor 20 jaar ervaring opgedaan in en voor het bedrijfsleven als leidinggevende, interimmanager en consultant. Ze heeft een Master degree in Sociaal Culturele Wetenschappen aan de VU en is sinds 2006 ondernemer. Meer info.

Sharing is caring!

No Comments

Post a Comment