Hoe weet ik nou wat mijn roeping is?

Hoe weet ik nou wat mijn roeping is?

Ben jij tot het punt in je leven gekomen dat je beseft dat je je huidige carrière niet nog jaren wilt voortzetten? Je weet dat je een ander pad in wilt slaan, maar weet niet goed hoe je dat aan moet pakken? Lees dan even verder…

 

Vind jij dat jouw huidige werk je niet de voldoening geeft die je graag zou willen? Besef je dit al een tijd, maar heb je hier tot nu toe geen werk van gemaakt? Niet omdat je het niet wilt, maar omdat je niet goed weet hoe je het aan moet pakken?

 

Doorgaan terwijl je weet dat je wat anders wilt

 

Ik heb ook jaren doorgewerkt terwijl ik eigenlijk wel wist dat ik wat anders wilde. Of in ieder geval wist ik dat hetgeen ik deed te weinig betekenisvol voor me was. En nee, ik heb hier niet eerder concreet actie op ondernomen. Waarom niet? Eenvoudigweg omdat het werk wat ik deed wel okay was en ik mijn situatie niet als een prangend probleem beschouwde.

Wat was dan hetgeen wat de doorbraak gaf, waardoor ik wist wat mij te doen stond? Een heel belangrijk element wat in mijn leven ontbrak en de sleutel was naar het ontdekken van mijn roeping was rust. Pas toen ik rigoureus lucht ging creëren in mijn agenda, gebeurde er wat.

 

Een doorbraak creëren

 

Ik gunde mezelf de tijd om afstand te nemen van mijn dagelijkse ritme. Ook al wist ik nog niet precies wat en hoe, ik voelde dat dit nodig was om een doorbraak te creëren. Doordat de druk en het ‘moeten’ eraf ging, ontstond er ruimte voor mijn creatieve denkproces. Ik kreeg lucht om me te richten op mijn ontdekkingstocht naar wat ik wilde. Eenvoudig was het absoluut niet. Ik merkte dat ik het gevecht aanging tegen mijn ongeduld om snel resultaat te willen zien.

 

De druk van de ketel halen

 

Ben jij vastberaden om te ontdekken wat jouw roeping is? Wil jij loskomen van jouw werk omdat het jou niet de voldoening geeft die je zoekt? Begin dan om jezelf de rust te gunnen. Pas op het moment dat je de druk van de ketel haalt ontstaat er ruimte om te gaan onderzoeken waar je staat en waar je naartoe wilt.

 

En hoe dan?

 

Rust inbouwen hoeft niet voor iedereen te betekenen dat je in een klap al je schepen verbrandt. Iedereen zal daar op zijn of haar eigen manier invulling aan geven. Wel weet ik uit ervaring dat het inbouwen van rust een cruciale factor is om jouw roeping te ontdekken.

 

Een aantal concrete tips over hoe je rust inbouwt in je dagelijks ritme:

 

  1. Neem minimaal 5 minuten aan het begin van elke dag om tot jezelf te komen.
  2. Begin de dag met jouw ochtendritueel zodat je met een relaxed gevoel de dag start en sluit je nog even af van je mobiele telefoon.
  3. Plan in de middag nog eens 5 minuten rust in, juist als je het heel druk hebt, om je even af te zonderen (al is het op het toilet:)). Sluit je ogen en focus je even alleen maar op je (buik) ademhaling.
  4. Nadat je ergens hard aan hebt gewerkt, neem even een break, ga achter je bureau weg. Pak wat te drinken, neem een frisse neus en doorbreek je routine.
  5. plan wekelijks tijd voor jezelf in, blok deze ruimte in je agenda. Leg jezelf dan niet allerlei verplichtingen op, maar laat het even zijn voor wat het is.

 

Als je hiermee begint zal je merken dat er ruimte ontstaat voor verandering. Ruimte om op zoek te gaan naar jouw roeping. Wil je meer weten of hulp bij hoe jij op zoek kunt gaan naar jouw roeping? Laat het me weten.

 

Wil je mijn blogs voortaan rechtstreeks in je inbox ontvangen met bovendien als eerste mijn primeurs? Meld je dan hieronder aan.

 

AANMELDEN

 


 

Evelien van Es werkt als mentor & business coach met ondernemers en is daarnaast executive coach. Zij is oprichter en eigenaar van Signature 4 Success®. Daarin werkt zij met een team van ervaren loopbaan- en business coaches die klanten begeleiden bij hun transformaties. Helderheid creëren van binnenuit, dat is het credo. Evelien heeft daarvoor 20 jaar ervaring opgedaan in en voor het bedrijfsleven als leidinggevende, interimmanager en consultant. Ze heeft een Master degree in Sociaal Culturele Wetenschappen aan de VU en is sinds 2006 ondernemer. Meer info.

Sharing is caring!

No Comments

Post a Comment