Ingeving? Direct doen!

Ingeving, doen

Ingeving? Direct doen!

Hoe vaak gebeurt het je wel niet, dat er iets bij je opkomt? Gisteren was ik onderweg naar een locatie en terwijl ik voor de poort stond schoot iemand door mijn hoofd. Ik besloot meteen een bericht te sturen. Toen ik mijn auto geparkeerd had en de parkeerplaats overliep werd ik ingehaald door een knalrode Tesla… precies de auto van degene die ik zojuist een bericht had gestuurd en die in mijn gedachten was. En, on top of that, deelde diegene een afbeelding met me uit haar agenda waarin stond ‘Evelien contacten’. Magisch niet? Vandaag een bijdrage over de waarde van ingevingen, ook voor je business.

 

Gedachten vertroebelen je ingevingen

 

Je zult het vast herkennen, momenten gedurende de dag dat er iemand of iets in je gedachten opkomt. We hebben allemaal ingevingen. Alleen doet niet iedereen wat met die ingevingen. En dat is precies waar het omgaat, dat je niet aarzelt maar handelt. Ingevingen komen uit het hart en gedachtes komen op om je ingevingen te vertroebelen. En dat is waar het fout gaat. Waar je gaat twijfelen over het moment om te doen wat er in je opkomt, om de klant waar je aan denkt toch maar niet te benaderen. Terwijl de waarde van ingevingen gigantisch is.

 

Kortgeleden schoot er iemand in gedachten bij me met wie ik een keer telefonisch contact had gehad over zijn zoektocht naar een next step. Hij stond toen op het punt om met een coachtraject bij iemand anders te starten. Dat was inmiddels al even geleden, maar toen hij in me opkwam besloot ik meteen een mailtje te sturen om te vragen hoe het met hem ging. Binnen een dag reageerde hij en deelde met me dat hij het traject had afgerond maar toch graag met mij wilde praten omdat het nog niet ‘klaar was’. En dat bleek ook zo, veel vragen waren nog onbeantwoord en mijn uitreiking bleek heel welkom te zijn.

Wat als ik niet op die ingeving was ingegaan? Als ik had gedacht… dat is toch gek als ik hem benader? Wat zou hij daarvan vinden? Of wat ik dan ook maar had kunnen denken. Nee, ik koos ervoor om bij mezelf te blijven en recht uit mijn hart en vanuit oprechte interesse te handelen en de verbinding op te zoeken.

 

 

Snel handelen loont

 

Zonder uitzonderingen heeft iedereen dagelijks ingevingen. Niet iedereen is zich hiervan bewust. Het gebeurt nogal eens dat er klanten bij mij aan tafel zitten die zeggen dat ze niet goed bij hun gevoel kunnen komen. Daardoor ook ingevingen niet oppikken omdat hun gedachten als een verstikkende deken ingevingen doen verstillen. Wat kun je eraan doen om ruimte te geven aan ingevingen?

 

  1. Creëer ruimte in je agenda voor jezelf. Om tot jezelf te komen, om rust te creëren zodat je de stille fluisteringen van je intuïtie op kunt pikken. Voor de een is dat een uur eerder opstaan in de ochtend om tijd voor jezelf te hebben en te voelen wat er is. Voor de ander is dat een wandeling in de buitenlucht.
  2. Zorg ervoor dat je mensen om je heen hebt die je voeden op de manier die goed voor je is. En dat wat goed voor je is komt niet vanuit je hoofd, maar vanuit je hart. Wees daar kritisch in. De invloed van de mensen waar jij je mee omringt is heel groot. Vaak hoor ik klanten vertellen dat zij te weinig mensen in hun nabijheid hebben die goed voor hen zijn en dat er nog teveel mensen zijn die energie opzuigen in plaats van toevoegen. Doe daar iets aan, hoe moeilijk dat ook lijkt. Het is niet voor niets dat er gezegd wordt dat jij het gemiddelde bent van de 5 mensen met wie je het meeste tijd doorbrengt.
  3. Snelheid in handelen is cruciaal. Heel vaak zie ik gebeuren dat als mensen er nog even over na willen denken dat er niets gebeurt. Dat zij kansen laten liggen en daarmee ook business mislopen. Bijvoorbeeld een potentiële klant die je benadert met een vraag? Mijn ervaring is dat je het verschil maakt door direct te reageren, in plaats van de mail nog dagenlang te laten liggen. Snelheid en betrokkenheid loont.

 

Heb je een concrete vraag?

 

Zou je jouw vraag graag voor willen leggen aan me? Dat kan, meld je dan hier aan voor een gratis online strategiesessie​​, 1-op-1, om jouw prangende vraag te bespreken. Niet twijfelen maar doen. Ik hoor je graag.

 

Wil je mijn blogs voortaan rechtstreeks in je inbox ontvangen met bovendien als eerste mijn primeurs? Meld je dan hieronder aan.

 

AANMELDEN

 


Evelien van Es is internationaal business & life coach, sparringpartner, spreker en auteur van Wees Onverbiddelijk Jezelf (Be Relentlessly Yourself) en De Kracht van Purpose-gedreven organisaties (Power of Purpose Driven Teams & Organizations). Ze begeleid individuen en teams bij hun transformaties, maakt het voor hen (nog) onzichtbare zichtbaar en helpt van binnenuit helderheid creëren. Evelien is zeer betrokken en resultaatgericht. Naast haar ruime ervaring als coach heeft ze 20 jaar ervaring in en voor het bedrijfsleven als leidinggevende, interimmanager en consultant. Ze heeft een Master degree in Sociaal Culturele Wetenschappen aan de VU en is sinds 2006 ondernemer. Meer info.

Sharing is caring!

No Comments

Post a Comment