Invloed van je intenties op succes

Intenties, invloed, succes

Invloed van je intenties op succes

De intentie waarmee je doet wat je doet in je werk is in belangrijke mate bepalend voor het succes dat je behaalt. Uiteraard zijn er meerdere factoren die hierbij meespelen. In deze blog duik ik in de wereld achter de intentie waarmee we de dingen doen die we doen. En waarom? Omdat ik denk dat dit door veel ondernemers een onderschatte factor van invloed is en dat het vergroten van je bewustzijn hierin veel voor je kan betekenen.

 

De drijfkracht achter je acties

 

We weten allemaal dat het belangrijk is om in je ondernemerschap in actie te komen. Daarbij kan het gaan om allerlei acties; een interview dat je afgeeft, een product of dienst lanceren, het benaderen van een potentiële klant. Noem maar op. De vraag is wat de drijfkracht is achter de actie die je neemt. In feite zijn er twee scenario’s. Het eerste scenario is actie nemen die voortvloeit uit ‘moeten’, uit een gevoel dat het nou eenmaal zo hoort of dat je het zo geleerd hebt? Dit is veelal bedachte actie die moeite kost. Actie die verre van moeiteloos gaat. Ik zal een aantal voorbeelden noemen. Je wilt een video opnemen of een blog schrijven waarbij je merkt dat je terwijl je ermee bezig bent niet in je flow komt. Je wilt een product lanceren en je merkt dat het moeizaam gaat; bij creëren van ideeën en/of bij het aantrekken van klanten.

 

Druk je door omdat je dat met jezelf zo hebt afgesproken?

 

Zo heb ik zelf lange tijd een vast ritme aangehouden voor het schrijven van mijn blogs. Elke 2 weken kwam er op dezelfde dag en nagenoeg ook hetzelfde tijdstip een nieuwe blog uit. Lange tijd kwam dit vanuit flow. Totdat ik op een punt aankwam waarin ik voelde dat dit voor mij met dit vaste ritme niet meer klopte. De vraag is, wat doe je daar vervolgens mee. Luister je naar je gevoel of druk je door omdat je dit nou eenmaal met jezelf hebt afgesproken?

 

Actie als gevolg van inspiratie

 

Het tweede scenario is dat je actie een gevolg is van zuivere inspiratie. Daarmee bedoel ik een intuïtief gevoel dat dit het moment is waarop je een bepaalde actie uit te zetten hebt. Dat dit ongedwongen, vanuit vrije wil en vanuit je onderbewustzijn tot stand komt.

 

Wellicht vraag je je af hoe je precies weet wanneer er sprake is van het één of het ander. Er zijn 2 manieren waarop dit tot duidelijk wordt. Enerzijds door het gevoel dat je hebt terwijl je ermee bezig bent en anderzijds door de impact van je actie. Lees, het concrete resultaat dat het oplevert. Actie die voortvloeit uit inspiratie en moeiteloosheid zal tot succes leiden. Misschien confronterend, maar zo is het wel. Het meest belangrijke is dat je in het moment naar je gevoel luistert. Je gevoel geeft namelijk heel duidelijk aan wat de drijfkracht achter je actie is en of er dus sprake is van geïnspireerde actie of geforceerde actie.

 

Spelen en ervaren waar het stroomt

 

Wat kun je hier nu mee? Het begint bij je bewustzijn van het onderscheid tussen hierboven geschetste scenario’s. We zijn er doorgaans goed in om ons gevoel te negeren omdat het niet uitkomt. Dat is heel menselijk. Open jezelf eens om hiermee te spelen. Ik heb dit zelf ook geleerd en zal hier lerende in blijven. Mijn ervaring is wel dat je hier steeds scherper op wordt met als resultaat dat je sneller en moeitelozer los kan laten als het voelt dat het niet de bedoeling is. Ga daar eens mee spelen. Je zult er versteld van staan hoe regelmatig je informatie vanuit je onderbewustzijn wegmoffelt.

 

Ik ben benieuwd wat dit met je doet. Of je de uitnodiging oppakt om hiermee aan de slag te gaan. En het mooie is, je kunt dit ook buiten je werk toepassen. Om bij alles wat je doet te voelen wat de bron van je actie is. Wil je jouw ervaring delen? Ik zie je reactie graag tegemoet.

 

Wil je mijn blogs voortaan rechtstreeks in je inbox ontvangen met bovendien als eerste mijn primeurs? Meld je dan hieronder aan.

 

AANMELDEN

 


Evelien van Es is internationaal business & life coach, sparringpartner, spreker en auteur van Wees Onverbiddelijk Jezelf (Be Relentlessly Yourself) en De Kracht van Purpose-gedreven organisaties (Power of Purpose Driven Teams & Organizations). Ze begeleid individuen en teams bij hun transformaties, maakt het voor hen (nog) onzichtbare zichtbaar en helpt van binnenuit helderheid creëren. Evelien is zeer betrokken en resultaatgericht. Naast haar ruime ervaring als coach heeft ze 20 jaar ervaring in en voor het bedrijfsleven als leidinggevende, interimmanager en consultant. Ze heeft een Master degree in Sociaal Culturele Wetenschappen aan de VU en is sinds 2006 ondernemer. Meer info.

Sharing is caring!

No Comments

Post a Comment