Jouw eigen pad

Jouw eigen pad

Waarom trekken we ons zoveel aan van wat anderen van ons vinden? Van de dingen die we doen of die we juist laten, de keuzes die we maken? De druk van de omgeving is voor veel mensen zo enorm waardoor ze geblokkeerd raken om het leven te leiden wat ze eigenlijk echt willen.

 

In hoeverre voel jij je geremd om je eigen pad te bewandelen? Laat je je klein houden door je familie, vrienden, kennissen? Of ben je misschien zelf degene die de belemmering vormt om je eigen pad te bewandelen? Dat kan uiteraard ook. Daar bedoel ik mee dat je blokkades voelt en je intuïtie onvoldoende de ruimte geeft om je te laten leiden. Dat laatste herken ik. In het verleden ben ik wel eens eigenwijs geweest door mijn intuïtie te overrulen. Nu weet ik dat ik dat beter niet had kunnen doen. Your intuition never lies!

 

Wat weerhoudt je ervan je eigen weg te gaan

 

Het is zo belangrijk dat je geloof en vertrouwen hebt in de dingen die je doet. Dat je vanuit je innerlijke drive de rust voelt en dus ook weet wat je te doen staat. Daarbij is het eigenlijk helemaal niet relevant of anderen je begrijpen. Kort geleden kwam ik de volgende quote tegen. Deze krachtige uitspraak verwoord precies waar het hierover gaat, namelijk:

 

Sometimes the people around you will not understand your journey. They do not need to. It is not for them - Joubert Botha

 

Wat is het dat jou ervan weerhoudt om je eigen pad te bewandelen? Heb je daar wel eens bij stilgestaan? Of voel je wel dat je je inhoudt, maar laat je het desondanks gebeuren? En kies je ervoor om je leven door te laten kabbelen? Waardoor de dagen weken worden, de weken jaren. Bedenk eens wat de impact hiervan is op je leven.

 

Je hebt de vrije keuze om jouw leven te leiden

 

En toch kun je vandaag nog de beslissing nemen dat je (andere) keuzes gaat maken. Dat je niet de ‘urge’ voelt om je naar anderen toe te verantwoorden, maar dat je je hart volgt en doet wat je te doen hebt. Het is jouw leven en jij hebt niet alleen het recht, maar ook de vrije keuze om je leven te leiden op de manier waarop jij dat wilt.

 

Kun je voor jezelf een concreet voorbeeld voor de geest halen van iets dat je niet gedaan hebt door de invloed van je omgeving? Bijvoorbeeld je relatie die niet achter je stond, je samenwerkingspartner die iets niet zag zitten, familie of vrienden die een ander inzicht hadden en ertoe hebben bijgedragen dat je je koers hebt gewijzigd? Kortom, legio mogelijkheden, noem er in ieder geval 1.

 

Als je dat gedaan heb, dan is de vervolgvraag wat doet het met je, nu je hierop terugblikt? Is er wat veranderd in je leven? Is je verlangen er nog? Of heb je je dromen opgegeven, je koers inmiddels bijgesteld? Kortom, wat is er sindsdien gebeurd?

 

Door jezelf bovenstaande vragen te stellen stel je je bewustzijn op scherp en bied je je jezelf opnieuw de gelegenheid om andere keuzes te maken. Ga je voor je eigen pad of vind je het wel best zo?

 

Wil je mijn blogs voortaan rechtstreeks in je inbox ontvangen met bovendien als eerste mijn primeurs? Meld je dan hieronder aan.

 

AANMELDEN


 

Evelien van Es werkt als mentor & business coach met ondernemers en is daarnaast executive coach. Zij is oprichter en eigenaar van Signature 4 Success®. Daarin werkt zij met een team van ervaren loopbaan- en business coaches die klanten begeleiden bij hun transformaties. Helderheid creëren van binnenuit, dat is het credo. Evelien heeft daarvoor 20 jaar ervaring opgedaan in en voor het bedrijfsleven als leidinggevende, interimmanager en consultant. Ze heeft een Master degree in Sociaal Culturele Wetenschappen aan de VU en is sinds 2006 ondernemer. Meer info.

Sharing is caring!

No Comments

Post a Comment