Jouw lichaam als bron van informatie

Jouw lichaam als bron van informatie

In hoeverre lukt het jou om de verborgen signalen van je lichaam op te pikken en ernaar te handelen? Hier bedoel ik de signalen die bijvoorbeeld duiden op dat je teveel van jezelf vraagt. Dat het misschien beter is om een stapje terug te nemen of dat je je in je werk niet happy voelt. Velen van ons lopen veel te lang door met fysieke ongemakken die in de basis niet (alleen) zijn ontstaan door een medisch probleem. Door de bank genomen staan we onvoldoende stil bij dat wat ons lichaam ons wil vertellen.

 

Fysieke intelligentie kun je ontwikkelen

 

Ons lichaam is een onmisbare bron van informatie over hoe het met ons gaat. Het interpreteren van de signalen van ons lichaam noem ik fysieke intelligentie. Het is super belangrijk om lekker in je vel te zitten en om goed te kunnen functioneren. Onder fysieke intelligentie valt ook het luisteren naar je lichaam als je bijvoorbeeld trek hebt of dorst hebt. Hoe vaak heb je niet dat je vanwege een drukke agenda vergeet om te drinken? Het goede nieuws is, dat je fysieke intelligentie goed kunt trainen.

 

De relatie tussen een goede balans en je fysieke gestel

 

Zelf heb ik jarenlang rondgelopen met hevige buikpijnklachten. Ik nam dit op de koop toe. Kon er niet de vinger op leggen, geen duidelijk patroon herkennen. De pijn was sluimerend en hinderlijk en soms hevig, dat het me beperkte in mijn doen en laten. Eigenlijk te bizar voor woorden. Uiteindelijk ben er zowel het medisch als ook het natuurgeneeskundige circuit mee ingegaan. Bij beiden behandeld. Echter, de klachten waren niet verdwenen.

Sinds begin dit jaar, zijn mijn klachten nagenoeg verdwenen. Werkelijk waar. Wat een verademing. Ik ben me ervan bewust dat mijn lichaam al die jaren is gaan protesteren. Me duidelijk wilde maken dat ik aan de bak moest. Ik en niemand anders. Dat ik ervoor moest zorgen dat er structureel iets in mijn leven ging veranderen. De impact van een goede balans in je werk en je leven is zo belangrijk voor je fysieke gestel.

 

De impact van voldoening en innerlijke rust op je lijf

 

Ik voel me bevrijd dat ik sta waar ik vandaag de dag sta. Dat ik de lucht en ruimte voel om dat te doen wat echt bij me past. Wat me gelukkig maakt. En bovendien waarmee ik mijn talenten zuiver in kan zetten om anderen te helpen. Meer dan ooit ben ik ervan overtuigd dat de voldoening die ik uit mijn werk en mijn leven krijg, eraan bijdraag dat ik me fysiek goed voel. Ik heb zelf ervaren hoe je je gevoeligheid hiervoor kunt ontwikkelen. Door het vergroten van je bewustzijn in het hier en nu, stel je jezelf ervoor open om je fysieke intelligentie te vergroten.

 

Wees zuinig op je vehikel in het leven; je lijf

 

Voor ieder mens is gezondheid en fysieke balans cruciaal. Natuurlijk is het zo dat niet ieder mens gezegend is met een gezond lichaam. Toch ben ik ervan overtuigd dat het voor elk mens de moeite is om hier eens bij stil te staan. Om een grotere alertheid te ontwikkelen voor de fysieke signalen van je lijf. Je lichaam is het vehikel waar je het in je leven mee moet doen. Wees daar zuinig op en waak ervoor dat je er te gemakkelijk aan voorbij gaat.

Ontmoet je ware zelf. Laat je van daaruit leiden in je werk en je leven. Ik weet zeker dat er velen zullen zijn die de impact hiervan op hun lichaam en gezondheid gaan ervaren op de manier waarop ik dat ook heb gedaan.

 

Wil je mijn blogs voortaan rechtstreeks in je inbox ontvangen met bovendien als eerste mijn primeurs? Meld je dan hieronder aan.

 

AANMELDEN

 


 

Evelien van Es werkt als mentor & business coach met ondernemers en is daarnaast executive coach. Zij is oprichter en eigenaar van Signature 4 Success®. Daarin werkt zij met een team van ervaren loopbaan- en business coaches die klanten begeleiden bij hun transformaties. Helderheid creëren van binnenuit, dat is het credo. Evelien heeft daarvoor 20 jaar ervaring opgedaan in en voor het bedrijfsleven als leidinggevende, interimmanager en consultant. Ze heeft een Master degree in Sociaal Culturele Wetenschappen aan de VU en is sinds 2006 ondernemer. Meer info.

Sharing is caring!

No Comments

Post a Comment