Maak je verlangen concreet

Maak je verlangen concreet

Hoe helder is het beeld dat je hebt bij jouw diepste verlangen? Kun jij als je je ogen sluit duidelijk voor je zien hoe het er dan uitziet? Wat het is dat je doet, waar je bent en met wie? Hoe het voelt om daar te zijn en wat je met al je zintuigen waarneemt? Het concreet maken van je verlangens kan je goed helpen om focus aan te brengen. Zodat jij je leven leidt met jouw verlangen als stip op de horizon.

 

Verlangen naar persoonlijke vrijheid

 

Vorige week gaf ik een webinar waarin ik de deelnemers vroeg om te delen wat hun verlangen is. Het merendeel van de deelnemers noemde vrijheid als verlangen. Niet verrassend omdat ik geloof dat elk mens diep van binnen verlangt naar persoonlijke vrijheid. En toch is antwoord vrijheid an sich nog weinig concreet. Want wat betekent vrijheid nou eigenlijk voor jou? Betekent dit dat je je vrije mening kunt uiten, thuis, in je werk en op straat? Of is vrijheid voor jou dat je je eigen tijd in kunt delen, dat je je vrij voelt om je leven in te richten zoals je dat eigenlijk wilt? Dat je echt kunt zijn wie je bent en dat je je op je gemak voelt waar je woont en met wie. Dat je op reis kunt gaan als je dat wilt? Kortom, er zijn legio invullingen te bedenken, maar waar het om gaat is dat je het voor jou specifiek maakt. Zodat je verlangen meer lading krijgt. Hiermee kun je je verlangen niet alleen tot leven brengen, maar, nog belangrijker, kun je in je doen en laten toewerken naar dat verlangen.

 

Maak je verlangen concreet

 

Zelf zie ik sinds een tijdje een heel duidelijk beeld voor me bij mijn verlangen. De verdieping die ik heb aangebracht in mij innerlijke ontdekkingstocht heeft voor mij een mooi, en naar mijn gevoel bijna tastbaar, resultaat opgeleverd. En dat voelt heel prettig. Ik zie mezelf duidelijk voor me, het huis waar ik woon, hoe dit huis voelt, de natuur eromheen, de kleuren en de geuren. De rust en de ruimte die ik voel om te schrijven en boeken uit te brengen. De mensen die ik coach en inspireer en de ruimtes waar ik ben als ik mijn boodschap deel en verbinding leg met mensen die gedreven zijn om tot hun essentie te komen. Het beeld is zo levendig en het gevoel dat ik erbij heb is mooi, prettig en warm. Give it a try! Om jouw diepste verlangen concreet te maken. De waarde ervan is groot en bijzonder en geeft rust.

 

Geef jezelf de tijd en ruimte

 

Als je hiermee aan de slag gaat, realiseer je dan dat het goed kan zijn dat je hier even tijd voor nodig hebt. Dat het beeld van je diepste verlangen niet direct helder is. Dat je nog zoekende ben. Dat is okay. Geef jezelf de ruimte en gun jezelf de tijd om je verlangen helder te krijgen. Ik heb ook lang, een veel vager beeld gehad van mijn verlangen dan nu. Pas als je echt in verbinding bent met jezelf, ben in staat om je verlangen concreet en ‘zichtbaar’ te maken.

 

Je verlangen is geen constante

 

Daarnaast is het zo dat het resultaat geen constante is. De wereld om je heen verandert voortdurend en nog belangrijker, je verandert zelf ook. Jouw verlangen vandaag de dag zal anders zijn dan je verlangen over 10 jaar. Let erop dat je zacht naar jezelf toe bent en dat je jezelf de tijd gunt om het beeld van je verlangen te laten ontstaan. Dit betekent in jouw tempo naar binnen gaan. Ontdekken en voelen wat daar is. Vind jouw manier om het uit te werken. Je kunt opschrijven wat er naar boven komt, maar je kunt het ook visualiseren. Gebruik de manier die bij je past. Het loont om ermee aan de slag te gaan. Als jouw verlangen helder op je netvlies staat heb je iets heel waardevols in handen. Laat je erdoor leiden, door te zijn wie je wilt zijn en ga ontdekken wat er ontstaat.

Wat zie jij voor je?

 

Wil je mijn blogs voortaan rechtstreeks in je inbox ontvangen met bovendien als eerste mijn primeurs? Meld je dan hieronder aan.
 
AANMELDEN

 


 

Evelien van Es werkt als mentor & business coach met ondernemers en is daarnaast executive coach. Zij is oprichter en eigenaar van Signature 4 Success®. Daarin werkt zij met een team van ervaren loopbaan- en business coaches die klanten begeleiden bij hun transformaties. Helderheid creëren van binnenuit, dat is het credo. Evelien heeft daarvoor 20 jaar ervaring opgedaan in en voor het bedrijfsleven als leidinggevende, interimmanager en consultant. Ze heeft een Master degree in Sociaal Culturele Wetenschappen aan de VU en is sinds 2006 ondernemer. Meer info.

Sharing is caring!

No Comments

Post a Comment