De magie van de natuur

De magie van de natuur

De magie van de natuur is ongekend. Vroeger als kind speelde ik al heel graag buiten. Touwtje springen, rolschaatsen, lekker ravotten in de buitenlucht. Ik vond het heerlijk om op het gras te zitten bloempjes te plukken en soms ook beestjes ontleden (sorry lieveheersbeestje). Met de jaren ben ik het contact de natuur min of meer verloren. Door mijn studie, mijn werk en het hectische leven dat ik leidde, stond het ver van me af.

 

Gelukkig is dat vandaag de dag anders. En daar ben ik zo ongelofelijk dankbaar voor. Ik weet precies wat me te doen staat op de momenten dat mijn emoties me in de weg zitten. Of als ik super veel te doen heb, de remedie is dan loslaten en niets doen. Ik doe dat het liefst door de natuur in te gaan. Ik vind het bos heerlijk, of om bij het water te zijn. De uitdrukking ‘als je het erg druk hebt, ga er bij zitten’ is er niet voor niets.

 

Doorwerken tot laat, met een onrustig gevoel als resultaat

 

Vanmorgen had ik een gevoel van ongemak. Ik heb de afgelopen weken heel hard gewerkt en ben bezig geweest met mijn onderneming. Gisteravond lukte het me niet om op tijd te stoppen, dus werkte ik tot laat door. Zoals te verwachten, ging ik vervolgens met een wat onrustig gevoel naar bed. Vragen om moeilijkheden zou je denken. Maar ja, ik ben een mens en ook ik stap nog wel eens in de valkuilen die ik zelf oh zo goed ken.

 

In gevecht met jezelf

 

Vandaag besloot ik om half 11 de auto in te stappen en naar het bos te gaan. Het was heerlijk zonnig en de frisse buitenlucht en zonnestralen op mijn huid leken me buitengewoon aantrekkelijk. Toen ik aankwam en uitstapte voelde ik mijn ongemak. Wat doe ik hier, dacht ik nog even. Maar ben gaan lopen. Frustratie, ongeduld en verdriet kwam naar boven. De perfecte combinatie om een traan te laten.

 

Mijn aandacht verschoof snel naar wat ik om me heen zag. Paarden in de wei, enorme bomen, een prachtig klein wit veertje, wat paddenstoelen en een paar nazomer bloemetjes. Ik ben direct wat foto’s gaan nemen van de dingen die ik zag en nadat ik een stukje gelopen had ben ik ergens op een bankje in de zon gaan zitten. Mijn ogen sloot ik en haalde een paar keer heel diep adem om dicht bij mezelf te komen. Om te voelen. Het duurde even voordat ik merkte dat het effect had. Ik pakte mijn notebook en ging wat schrijven, maar dat was niet van lange duur. Ik kon mijn rust nog niet helemaal vinden. Pakte mijn telefoon, keek op de klok en voerde een gevecht met mezelf om los te laten.

 

De kentering in je lijf

 

Na ongeveer een half uur ben ik een stukje verderop gegaan en heb een ander plekje opgezocht. Wederom in de zon en daar sloot ik opnieuw mijn ogen. Ik voelde de wind in mijn gezicht en tegelijkertijd de warmte van de zon. Het groen van het gras kon ik goed ruiken en ik snoof het heel diep op. Ik herhaalde dat een paar keer en na een tijdje voelde ik rust over me heenkomen. Alsof alle spanning en emoties uit m’n lijf weggleden. Ik voelde me heel rustig en kalm en alles was okay zoals het was. Het was zo bijzonder om de switch in mijn lijf te voelen. Een uur ervoor voelde ik me een totaal ander mens.
Ik ben vervolgens nog even blijven zitten en ben toen terug gaan wandelen naar mijn auto. De serene rust en kalmte die ik voelde was zo heerlijk. Het gevoel van de ochtend was compleet verdwenen.

 

Ervaar de heling van de natuur

 

Het is heel menselijk om af en toe je moment niet te hebben. Dat heeft iedereen en dat zul je vast herkennen. Door het delen van dit verhaal wil ik je in mijn ervaring meenemen met de intentie dat ik je daarmee inspireer om voor jouzelf te gaan voelen wat de helende werking van de natuur is. Hoe magisch de impact is van het in contact zijn met de kleine wonderen van de natuur. Dit is echt een kwestie van niet denken maar doen en ervaren. Ik ben heel benieuwd naar jouw ervaring en of jij op dezelfde manier de magie van de natuur ervaart zoals ik dat vandaag mocht beleven.

 

Wil je mijn blogs voortaan rechtstreeks in je inbox ontvangen met bovendien als eerste mijn primeurs? Meld je dan hieronder aan.

 

AANMELDEN

 


 

Evelien van Es werkt als mentor & business coach met ondernemers en is daarnaast executive coach. Zij is oprichter en eigenaar van Signature 4 Success®. Daarin werkt zij met een team van ervaren loopbaan- en business coaches die klanten begeleiden bij hun transformaties. Helderheid creëren van binnenuit, dat is het credo. Evelien heeft daarvoor 20 jaar ervaring opgedaan in en voor het bedrijfsleven als leidinggevende, interimmanager en consultant. Ze heeft een Master degree in Sociaal Culturele Wetenschappen aan de VU en is sinds 2006 ondernemer. Meer info.

Sharing is caring!

2 Comments

 • Margreet

  20.10.2015 at 07:34 Beantwoorden

  Ha Evelien, mooi stukje! En ja, ik herken de magie en de helende werking van de natuur! Heel belangrijk. Dat is (o.a.) ook waarom ik bloemen mandala’s creëer in de natuur. Ik hervind me zelf ook telkens weer in de natuur. Thnx for sharing!

  • Evelien van Es

   20.10.2015 at 08:45 Beantwoorden

   Dankjewel Margreet. Mooi hoe jij dat met je mandala’s doet.

Post a Comment