Er is meer nodig dan alleen passie

Passie

Er is meer nodig dan alleen passie

Je werk met passie en bevlogenheid doen, daar draait het om toch? Veel mensen vragen zich af wat hun ware passie is en zijn er maar druk mee om dit uit te vogelen. Vragen zich af wat het is dat het vuurtje in hen aanwakkert? Ik zal de laatste zijn die zegt dat dit niet belangrijk is, maar weten wat je passie is dat is één ding, maar er is meer nodig om je passie tot wasdom te laten komen.

 

Voor sommige mensen lijkt het alsof de vraag naar wat je passie is de oplossing geeft voor alles. Voor een gemis aan voldoening en plezier in je werk en een gebrek aan levensenergie. En natuurlijk is het heel fijn als je weet wat je passie is. Je zou het kunnen vergelijken met je talent. Door te weten waar je supergoed in bent, ben je er nog niet. Het is de combinatie van je talent en je passie waar je echt gelukkig van wordt. Als je iets waanzinnig goed kunt, maar er niet echt blij van wordt, dan is het blijkbaar niet de bedoeling dat je dat doet. Hoeveel mensen blijven wel niet lang hangen in werk dat ze goed kunnen maar wat niet bijdraagt aan hun levensgeluk?

Passie zonder power is niets

 

Met je passie is het precies hetzelfde. Passie en power gaan hand in hand. Er is een daadkracht, actie en beweging nodig om je passie echt betekenis te geven. Als je in je achterkamertje heel gepassioneerd zit te zijn maar er vervolgens niet of nauwelijks wat mee doet… wat is de waarde van je passie dan? Nada. Precies. Dus als je je passie hebt ontdekt, voeg er dan een dosis power aan toe om er de vruchten van te kunnen plukken.

 

Honor your drive and you will be more compassionate

Veranderende passies

 

Als mensen zijn we voortdurend in ontwikkeling. We zijn geen bomen die gestaag groeien. Onze ontwikkeling vindt plaats door plotselinge transformaties. Die transformaties vinden plaats door dingen die we meemaken en die impact op ons hebben. Alle lessen die we leren op ons pad als mens, als ondernemer of professional dragen ertoe bij dat we groeien. Door onze groei en ontwikkeling veranderen we als mens. En daarmee verandert onze passie ook.

Kun je je nog herinneren wat je passie 5 jaar geleden was? En is je passie vandaag de dag nog hetzelfde als toen? De kans is heel groot dat dat niet het geval is. Food for thought.

 

Misschien vraag je je überhaupt af wat je passie precies is en heb je die vraag nog niet helder. Dat kan. De vraag is wat heb je eraan gedaan om dat voor jezelf inzichtelijk te krijgen? En heb je de vraag achter deze vraag al helder? Weet je wat het is dat jou drijft vanuit jouw grote WHY; de bron van je passie?

 

Vraag?

 

Heb je een vraag over je passie, weet dan dat ik wekelijks aan 3 mensen een gratis online sessie aanbied waarin je een vraag of issue met me kan bespreken dat jou bezig houdt. Blijf niet aanmodderen maar stel de hulpvraag en kom in beweging. Je kunt je hier aanmelden om in aanmerking te komen.

 

Just when the caterpillar thought the world was over, she became a butterfly

 

Wil je mijn blogs voortaan rechtstreeks in je inbox ontvangen met bovendien als eerste mijn primeurs? Meld je dan hieronder aan.
AANMELDEN


Evelien van Es werkt als mentor & business coach met ondernemers en is daarnaast executive coach. Zij is oprichter en eigenaar van Signature 4 Success®. Daarin werkt zij met een team van betrokken loopbaan- en business coaches die klanten begeleiden bij hun transformaties. Helderheid creëren van binnenuit, dat is het credo. Evelien heeft daarvoor 20 jaar ervaring opgedaan in en voor het bedrijfsleven als leidinggevende, interimmanager en consultant. Ze heeft een Master degree in Sociaal Culturele Wetenschappen aan de VU en is sinds 2006 ondernemer. Meer info.

Sharing is caring!

No Comments

Post a Comment