Rust in je lijf vinden

Rust

Rust in je lijf vinden

De grootste ommekeer in mijn leven heeft de afgelopen jaren plaatsgevonden door de rust die ik heb gevonden. Ik zeg niet eens teruggevonden omdat ik me eigenlijk niet kan heugen dat ik eerder in mijn leven heb ervaren wat ik nu beleef. Het onthaasten is echt een enorme metamorfose geweest. En om me heen zie ik zoveel mensen die gevangen zitten in hun eigen kooi. Het zotte is, dat zij zelf de sleutel in handen hebben, maar dat veelal niet inzien.

 

Onthaasten, hoe doe je dat

 

De kans is groot dat je denkt, makkelijker gezegd dan gedaan dat onthaasten… maar hoe doe je dat? En vooral als er veel op je bordje ligt, zakelijk en waarschijnlijk ook privé. Het zijn allemaal excuses om te ervoor weg te lopen. Echt waar. De vraag is of je voldoende drive voelt om écht een ander leven te leiden. Een leven waarin je vanuit ontspanning leeft, je bedrijf vanuit bezieling en ontspanning runt en veel meer geniet. Doen wat je wilt en niet wat moet!

 

Iedereen heeft mogelijkheden en keuzes

 

En kom nu niet aan met hoe complex jouw situatie is. Ook al respecteer ik ieders situatie en omstandigheden. Iedereen heeft mogelijkheden en keuzes. Ik ben als alleenstaande moeder van 2 opgroeiende dochters al jaren alleen verantwoordelijk. Ik run mijn bedrijf alleen en doe alle taken daarbuiten in mijn privéleven ook in mijn uppie. Mij hoor je niet klagen. Ik voel me goed en mijn situatie geeft me juist de ruimte om op mijn manier invulling te geven aan mijn leven. Dat geeft me een waanzinnig gevoel van vrijheid. En dat is een keuze. Ik heb mijn leven op deze manier zelf gecreëerd. Dat geldt ook voor jou. Jij bent zelf verantwoordelijk voor je hoe je je leven hebt ingericht. Ook al zijn er dingen die je zijn overkomen… er zijn altijd opties.

 

You always have choices in life, no matter what

 

En ja, je kunt overal over zeuren en de moeilijke kant ervan inzien… het is maar net hoe je ernaar wilt kijken. Zie het glas half vol in plaats van leeg? Dat is een keuze. Stop met negatief doen en neem de lead.  Wat je situatie ook is. Ja, en je kunt ervoor kiezen om je gek te laten maken door alles wat moet. Maar op die manier gaat je leven wel heel snel voorbij. Is dat wat je wilt?

 

Tijd voor een ‘kick in the ass’. Ik ben een van de eersten die mijn ondernemersklanten stimuleert om vanuit zelfliefde in het leven te staan. Maar dat betekent niet dat een ferme schop onder je kont is op zijn tijd ook heel functioneel kan zijn :)

 

En hoe pak je dat aan?

 

Stap 1 is voor jezelf ontdekken wat jouw drive is om ook echt op een andere manier je bedrijf te gaan runnen. Het onthaasten lukt pas echt als je je ook over wilt geven en dat dit vanuit een diep verlangen komt’. Een verlangen om anders in je leven en in je werk te staan. Ga daar eens mee aan de slag om voor jezelf helder te krijgen. Wat is jouw drive en wat is je diepste verlangen.

 

Stap 2 is om te kijken naar wat de mogelijkheden zijn in jouw situatie om een vacuüm te creëren waarin je kunt onthaasten. Hoe ziet dat er voor jou uit? En wat is er voor nodig om dat te regelen. Schroom ook niet om hierbij hulp in te schakelen van je omgeving. Bovendien kun je ervoor kiezen om zaken uit te besteden die je eigenlijk niet zelf wilt doen. Omdat je er geen energie van krijgt. Dit geeft lucht.

 

Bouw ontspanning in

 

Stap 3 is om op een andere manier te gaan leven. Om van dag tot dag alert te zijn op hoe je vanuit ontspanning en plezier kan leven en werken. Misschien klinkt dit makkelijker gezegd dan gedaan, maar ga er maar eens mee aan de slag. En je hoeft hier niet dagelijks een uur voor op een meditatiekussen te zitten als dat niet voor je werkt. Onderzoek wat voor jou een prettige manier is. Sta er even bij stil als je op staat hoe je je voelt en wat je nodig hebt en luister daar naar. Bouw ontspanning in en omring je met mensen die fijne positieve energie hebben. Heb je dat op dit moment niet of onvoldoende, doe er dan wat aan. Voed jezelf van binnenuit met positieve energie, maar haal dat ook uit je omgeving. Dat helpt enorm.

 

En tot slot is het een kwestie van blijven voelen hoe jij structureel rust in kan bouwen waardoor je juist heel goed focus houdt in je bedrijf. Jezelf scherp houden en als je merkt dat je weer vervalt in oude patronen, op de rem trappen en een reset doen. Terug naar het nu.

 

Heb je vragen die gaan over hoe jij dit in jouw specifieke situatie voor elkaar kan krijgen? Weet dan dat ik wekelijks een aantal gratis Skypesessies aanbied voor mensen zoals jij dit vastlopen en spiegel kunnen gebruiken. Aanmelden daarvoor kan hier.

 

Wil je mijn blogs voortaan rechtstreeks in je inbox ontvangen met bovendien als eerste mijn primeurs? Meld je dan hieronder aan.

AANMELDEN

 


 

Evelien van Es werkt als mentor & business coach met ondernemers en is daarnaast executive coach. Zij is oprichter en eigenaar van Signature 4 Success®. Daarin werkt zij met een team van ervaren loopbaan- en business coaches die klanten begeleiden bij hun transformaties. Helderheid creëren van binnenuit, dat is het credo. Evelien heeft daarvoor 20 jaar ervaring opgedaan in en voor het bedrijfsleven als leidinggevende, interimmanager en consultant. Ze heeft een Master degree in Sociaal Culturele Wetenschappen aan de VU en is sinds 2006 ondernemer. Meer info.

Sharing is caring!

No Comments

Post a Comment