Trouw aan jezelf

Trouw aan jezelf

Herken je dat gevoel dat er een ingeving of gedachte bij je naar bovenkomt die je vervolgens weer wegdrukt? Je geeft er geen aandacht aan omdat je weerstand voelt. De ingeving even niet ‘gelegen komt’ of ingewikkeld is? Iets wat je liever niet wilt horen? Velen van ons overkomt dit met regelmaat. Wat zegt dit en wat kun je hieraan doen?

 

Veel ingevingen en signalen gaan bewust of nagenoeg onbewust aan ons voorbij. Soms zijn ze heel subtiel dat je het nauwelijks waarneemt als ingeving. En dat terwijl het zo waardevol is om juist aandacht te geven aan dat wat er bij je opkomt. Dat gebeurt namelijk niet voor niets. Het is veelal een sleutel naar de oplossing voor een vraag of een dilemma waar je mee rondloopt. De vraag is alleen of je het wilt weten.

 

Ingevingen serieus nemen

 

De ingevingen die we krijgen bestempelen we soms als niet relevant, onzin, of iets dat ons niet goed uitkomt; qua timing of inhoud van de ingeving/boodschap. Hoe waardevol is het als je de ingevingen die je krijgt serieus neemt. Ernaar kijkt en het de aandacht geeft zodat je de boodschap goed tot je door kan laten dringen. Velen van ons lopen in ons leven en ons werk belangrijke boodschappen mis doordat we er geen aandacht aan geven. Dit komt omdat in veel gevallen de boodschappen heel subtiel zijn. Zo subtiel dat je je afvraagt of het er wel was of dat je je het verbeeld hebt. Hoe zou het voor je zijn als je hier vanaf vandaag anders mee omgaat?

 

Een ingeving hebben en deze toch negeren

 

Het trouw blijven aan jezelf is de kunst. Daarbij zijn de ingevingen die je hebt een belangrijke richtinggever. Door onder ogen te zien wat er bij je opkomt en die gedachten serieus te nemen. Wat je in feite doet als je je ingevingen niet serieus neemt is jezelf niet serieus nemen. Hoe vaak heb je wel niet dat je achteraf zegt… dat gevoel had ik al. En toch heb je er niet naar gehandeld. Wat er gebeurt als je dit (stelselmatig) doet, is beetje bij beetje verder van jezelf vervreemd raken. Terwijl dat wat we eigenlijk willen, is een zo puur mogelijke versie van onszelf zijn. Wie ben jij dan om jouw ingevingen weg te drukken?

 

When something does not feel right that is enough to say no

 

Waarde van kleine ingevingen voor je business

 

Je ingevingen zijn niet alleen privé een belangrijke raadgever. Ook in je ondernemerschap zijn het benutten van die heldere momenten van essentieel belang. Bedenk eens hoeveel kansen je misloopt doordat je sublieme ideeën en ingevingen in de wind slaat. Zo jammer. Het zijn soms maar hele kleine dingen. Bijvoorbeeld, er schiet een naam door je hoofd. Wat doe je ermee? Neem je contact op met deze persoon, of laat je het aan je voorbij gaan? Zo kun je prachtige kansen mislopen. En kansen liggen veelal voor het oprapen. De vraag is, wil je ze zien? En wat doe je er vervolgens mee?

 

Alert worden op de kleinste signalen

 

Ga hier eens mee aan de slag. Door alert te worden op de kleinste signalen en ingevingen die je krijgt. Sta erbij stil en tel tot tien om het tot je door te laten dringen. Als je hier bewuster mee bezig gaat dan sta je waarschijnlijk versteld van hoe vaak dit gebeurt en wat voor mooie kansen er recht onder je neus liggen.

 

Wil je mijn blogs voortaan rechtstreeks in je inbox ontvangen met bovendien als eerste mijn primeurs? Meld je dan hieronder aan.

 
AANMELDEN

 


 

Evelien van Es werkt als mentor & business coach met ondernemers en is daarnaast executive coach. Zij is oprichter en eigenaar van Signature 4 Success®. Daarin werkt zij met een team van ervaren loopbaan- en business coaches die klanten begeleiden bij hun transformaties. Helderheid creëren van binnenuit, dat is het credo. Evelien heeft daarvoor 20 jaar ervaring opgedaan in en voor het bedrijfsleven als leidinggevende, interimmanager en consultant. Ze heeft een Master degree in Sociaal Culturele Wetenschappen aan de VU en is sinds 2006 ondernemer. Meer info.

Sharing is caring!

No Comments

Post a Comment