Waar dagdromen wel niet goed voor is

Waar dagdromen wel niet goed voor is

Neem jij wel eens de tijd om ongegeneerd te dagdromen? Gewoon overdag, tussen de bedrijven door, de tijd te nemen om je gedachten de vrije loop te laten. Je even te verliezen in je gevoel dat je leidt naar je diepste verlangens.

 

Hoe mooi is het om jezelf toe te staan om te dagdromen? Fantaseren over iets dat je heel graag zou willen bereiken of iets wat je diep van binnen graag zou willen doen.

Weinig aandacht hebben voor jouw dromen is een gemis. Jouw dagdromen zijn zoveel meer dan louter fantasiebeelden. Meer dan het slechts even in gedachten weg mijmeren. Zelf heb ik jarenlang te weinig aandacht gegeven aan mijn dromen. Ik had ze wel en was er regelmatig in gedachten bij. Maar ik liet me meeslepen met de waan van de dag en nam de tijd niet om dichter bij mijn gevoelswereld te staan en me daardoor te laten leiden.

 

Veranderen begint bij jou

 

Velen van ons willen een verandering in hun leven als het om hun werk gaat. Maar weten tegelijkertijd niet goed wat en hoe. Soms kan het verlangen naar wat anders echt een ding worden. Gaan frustreren omdat je merkt dat er eigenlijk nog niets verandert.

Veranderen begint bij jezelf, bij het veranderen van jouw eigen gedrag. Om je gedrag te gaan veranderen is het belangrijk dat je heel helder voor ogen hebt waar je naartoe wilt. Dat is immers de motor voor jouw motivatie. Dagdromen kan heel effectief zijn om helder in beeld te krijgen wat jouw verlangen is. En daarmee is dagdromen een belangrijke eerste stap in het daadwerkelijk inzetten van de verandering. Je weet immers waar je naartoe werkt.

 

Dagdromen, kwestie van doen

 

Daag jezelf eens uit door vaker de tijd te nemen om te gaan dagdromen. Gewoon overdag, tijdens de lunch of als je even een ommetje maakt of de natuur ingaat. Je kunt dit het beste doen op de momenten dat je helemaal alleen bent.

Hoe zou dit voor je zijn? Als je jezelf de rust gunt om bewust stil te staan bij je dromen? Als je de tijd neemt om te voelen wat dat met je doet? Op zoek gaan naar je diepste verlangen, ontdekken wat dit voor jou is. Neem echt de tijd om dit te onderzoeken. Verwacht niet direct wonderen na één ommetje in het bos. Trek hier meerdere momenten voor uit. En waak ervoor dat je gaat oordelen of je gevoel wegdrukt. Open jezelf voor wat er opkomt. Misschien heb je wel de wens om van je hobby je werk te maken of zie je een andere rigoureuze ommezwaai in je carrière voor ogen? Geef jezelf de ruimte om hierop voort te borduren. Laat maar stromen.

 

Vastleggen van je dromen

 

Het vastleggen van je dromen zal je helpen om je diepste verlangens echt concreet te maken. Je kunt het opschrijven en/of visualiseren, kies een vorm die voor jou prettig werkt. Ga er maar eens mee spelen. En wees een beetje lief voor jezelf. Er is geen goed of fout. Wat er is en wat er opkomt, is goed. Geef jezelf volledig de vrije ruimte om je gevoel te laten spreken en gebruik je creativiteit om het te uiten.

Wat helemaal goed werkt is het delen van je dromen, misschien met je partner of met een goede vriend(in). Het ermee naar buiten treden is in ieder geval een hele mooie manier om het ‘echt’ te maken. Je gaat manifesteren!

 

Ik ben reuze benieuwd om te horen wat jouw dagdromen zijn en wat je ermee doet. Ben je al zover om ze te delen? Misschien nog niet maar heb je wel een vraag over hoe dagdromen je verder kan helpen in jouw leven en werk. Aarzel dan niet om contact met me op te nemen.

 

Wil je mijn blogs voortaan rechtstreeks in je inbox ontvangen met bovendien als eerste mijn primeurs? Meld je dan hieronder aan.

 

AANMELDEN

 


 

Evelien van Es werkt als mentor & business coach met ondernemers en is daarnaast executive coach. Zij is oprichter en eigenaar van Signature 4 Success®. Daarin werkt zij met een team van ervaren loopbaan- en business coaches die klanten begeleiden bij hun transformaties. Helderheid creëren van binnenuit, dat is het credo. Evelien heeft daarvoor 20 jaar ervaring opgedaan in en voor het bedrijfsleven als leidinggevende, interimmanager en consultant. Ze heeft een Master degree in Sociaal Culturele Wetenschappen aan de VU en is sinds 2006 ondernemer. Meer info.

Sharing is caring!

No Comments

Post a Comment