Wat is jouw gevoel over 2015?

Wat is jouw gevoel over 2015?

Het einde van het jaar is in zicht. Wat is de tijd voorbij gevlogen. De donkere dagen zo tegen het einde van het jaar zijn het moment bij uitstek om terug te blikken. Om stil te staan bij hoe het afgelopen jaar voor jou is geweest. Weet je nog met wat voor intentie je het jaar begonnen bent? Of misschien heb je hier helemaal niet zo bij stil gestaan vorig jaar. Dan nog is het de moeite waard om de rust te nemen en te reflecteren op 2015.

 

Welk woord staat voor jou centraal over het afgelopen jaar?

 

Als ik terugdenk aan januari, dan komt het woord onstuimig in me op. Privé is met name begin dit jaar nogal roerig geweest. Toen op 8 januari de bom insloeg en we te horen kregen dat mijn vriend kanker bleek te hebben, leek de wereld even stil te staan. En tegelijkertijd realiseer ik me dat 2015 ook een mooi en bijzonder jaar is geweest. Een jaar waarin ik juist door wat er privé gebeurde goed wakker ben geschut en ik mijn grenzen meer dan ooit heb verlegd. Ik heb dit jaar super veel geleerd en gedaan. Ik heb met hart en ziel gewerkt aan mijn nieuwe bedrijf. Met volledige overgave. Heb ook letterlijk veel geïnvesteerd in mijn persoonlijke en zakelijke groei.

 

Omring je door fijne mensen om je heen

 

Dit jaar heb ik heel veel nieuwe mensen ontmoet; stuk voor stuk prachtige mensen met mooie verhalen. Echte verbinding en dat is waar het mij in het leven om draait. Ik voel me dan ook gezegend dat ik zoveel fijne ondernemers om me heen heb die net als ik het verschil willen maken. Het voelt enerzijds als een warm bad en anderzijds is het ook de setting waarin je elkaar inspireert en scherp houdt om verder te groeien. Mijn ambities zijn alleen maar krachtiger geworden. Dus eigenlijk voel ik me dankbaar voor alles wat er op mijn pad is gekomen. De mooie dingen en de mindere dingen, omdat het me allemaal gebracht heeft waar ik vandaag de dag ben.

 

Hoe ga je om met dat wat er op je pad komt

 

Welk gevoel welt er bij je op als je denkt aan dit jaar? Neem er even de rust voor. Wat is dan dat ene woord dat er als eerste naar boven komt? En waarom? Wat heb je dit jaar gedaan dat het maakt dat dit woord oppopt? Het is de moeite waard om hier even voor te gaan zitten en dit op te schrijven.

Misschien heb je mooie herinneren gemaakt. Wat waren dat voor momenten en waarom heb je daar zo’n bijzonder gevoel bij? Het kan ook zijn dat je momenten van verdriet of verlies heb gekend. Het is belangrijk om ook daar de tijd voor te nemen. Om er even aan terug te denken en te voelen wat het met je doet. Het is onderdeel van jou en het gevoel dat je erbij hebt mag er zijn. Misschien dat het je even kan bevangen. Laat maar gebeuren, zou ik zeggen. Het helpt je in je acceptatie zodat je vooruit kan kijken. Ik zeg wel vaker dat het in het leven eigenlijk niet relevant is wat er gebeurt maar vooral hoe je ermee omgaat. Loop er in ieder geval niet voor weg.

 

3 dingen waar je dankbaar voor bent

 

Kerst en/of Oud & Nieuw is voor veel mensen een moment om stil te staan bij de dingen waar je dankbaar voor bent. Mooi om te doen, maar eigenlijk zou het nog veel mooier zijn als je hier een gewoonte van maakt. Dan bedoel ik dagelijks drie dingen benoemen waar je het meest dankbaar voor bent? Ik doe dit zelf ook. Het mooie is dat je hierdoor ook op de dagen dat je iets minder in je flow zit, toch met een fijn en dankbaar gevoel de dag kunt afsluiten. Dat werkt goed voor je mindset, zodat je met een rustig en leeg hoofd kunt gaan slapen.

 

Tot slot wil ik je graag bedanken voor dit bijzondere jaar. Fijn dat ik deelgenoot kon zijn van jouw pad (op wat voor manier dan ook). Ik verheug me op wat er in het nieuwe jaar gaat komen. En last but not least nodig ik je van harte uit om jouw woord voor 2015 hieronder te delen.

 

Wil je mijn blogs voortaan rechtstreeks in je inbox ontvangen met bovendien als eerste mijn primeurs? Meld je dan hieronder aan.
 
AANMELDEN


 

Evelien van Es werkt als mentor & business coach met ondernemers en is daarnaast executive coach. Zij is oprichter en eigenaar van Signature 4 Success®. Daarin werkt zij met een team van ervaren loopbaan- en business coaches die klanten begeleiden bij hun transformaties. Helderheid creëren van binnenuit, dat is het credo. Evelien heeft daarvoor 20 jaar ervaring opgedaan in en voor het bedrijfsleven als leidinggevende, interimmanager en consultant. Ze heeft een Master degree in Sociaal Culturele Wetenschappen aan de VU en is sinds 2006 ondernemer. Meer info.

Sharing is caring!

No Comments

Post a Comment