De wereld als spiegel

De wereld als spiegel

De wereld als spiegel

Hoe sta jij in de wereld? Kijk je met een open blik om je heen en benader je anderen vanuit de intentie om oprecht te verbinden? De afgelopen weken heb ik de proef op de som genomen tijdens mijn reis in de USA waarbij ik in verschillende B&B’s bij mensen thuis verbleef. Ik heb het principe ‘what comes around, goes around’ weer eens aan den lijve ondervonden en dat was bijzonder waardevol.

 

De wereld waarin je leeft is een spiegel voor hoe je zelf in het leven staat. Het is eigenlijk heel eenvoudig hoe je je eigen geluk kunt creëren. Voor mij zijn de mensen om me heen, mijn vrienden, familie en kennissen van onschatbare waarde. En ja, dat is wel eens anders geweest. In de periode dat ik als een kip zonder kop aan het rennen was, veel ballen in de lucht hield en veel aandacht had voor mijn carrière. De manier waarop ik nu in mijn leven sta voelt zoveel beter. Mijn werk is nu vooral belangrijk voor me omdat ik vanuit mijn hart onderneem en dat voelt heel natuurlijk aan. Bovendien heb ik sociale contacten en vriendschappen waar ik onvoorstelbaar veel plezier, inspiratie en warmte uit haal. Dat maakt het leven voor mij bijzonder mooi.

 

Geluk kun je creëren

 

Soms verwonder ik me nog wel eens over de mooie dingen die ik terugkrijg van mijn omgeving. Sterker nog, het kan me soms emotioneel maken. En waarom? Omdat ik vandaag de dag zo intens leef en me bewust ben van mijn omgeving als spiegel. Dat hetgeen je terugkrijgt van anderen een reflectie is van wat je er zelf instopt. Sta er maar eens bij stil hoe dit voor jouw situatie is?

 

Geluk is iets wat je zelf kunt creëren. Het komt je niet aanwaaien, maar het is iets wat je direct kunt beïnvloeden. Kwestie van spelen met je mindset. Zo heb ik bij een aantal mensen waar ik verbleef in korte tijd heel bijzonder contact gehad. Gesprekken gevoerd die op basis van oprechte aandacht, respect en interesse plaatsvonden. Het gevolg was dat er in ultra korte tijd een waardevol en warm contact ontstond. Waanzinnig hoe je daarmee het verschil kan maken voor anderen, maar ook voor jezelf. Dat is in mijn beleving geluk creëren.

 

Investeren in vriendschappen

 

In het boek ‘Regrets of the dying’ van Bronnie Ware schrijft ze over waar ouderen in hun laatste levensfase spijt van hebben. Over hoe ze terugkijken op hun leven. Eén van de aspecten die ze noemt is het belang van het investeren in vriendschappen. Dit is één van de veelgenoemde ‘regrets’ onder ouderen die stervende zijn. Voor mij bevestigt dit boek van Bronnie Ware überhaupt de drive in mijn leven en in mijn ondernemerschap. De drive om anderen te inspireren en wakker te schudden om hun eigen pad te durven bewandelen. Door zich niet te laten weerhouden van het leven van hun dromen. Door voor hun eigen geluk te durven gaan en geen tijd te verdoen met zorgen maken en blijven ‘hangen’.

 

Ik wens het je van harte toe dat je je blik opent voor de wereld als spiegel voor jou als mens en als professional. Laat je verwonderen en ontdek hoe je je jouw levensgeluk hierdoor kunt beïnvloeden.

 

Wil je mijn blogs voortaan rechtstreeks in je inbox ontvangen met bovendien als eerste mijn primeurs? Meld je dan hieronder aan.

 

AANMELDEN


 

Evelien van Es werkt als mentor & business coach met ondernemers en is daarnaast executive coach. Zij is oprichter en eigenaar van Signature 4 Success®. Daarin werkt zij met een team van ervaren loopbaan- en business coaches die klanten begeleiden bij hun transformaties. Helderheid creëren van binnenuit, dat is het credo. Evelien heeft daarvoor 20 jaar ervaring opgedaan in en voor het bedrijfsleven als leidinggevende, interimmanager en consultant. Ze heeft een Master degree in Sociaal Culturele Wetenschappen aan de VU en is sinds 2006 ondernemer. Meer info.

Sharing is caring!

No Comments

Post a Comment